KOMUNA Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam Mam problem z moim laptopem jak w temacie. A mianowicie, 2 dni temu laptop spadł mi na podłogę. Obudowa pękła w kilku miejscach i laptop przestał działać. Więc rozebrałem go na części. Sprawdziłem czy na goło płyta główna działa, okazało się, że tak. Przy próbie złożenie go w całość, sprawdzałem co jakiś czas czy się uruchamia. Wszystko było w porządku, dopóki nie przykręciłem górną obudowę z touche patchem do dolnej części laptopa. Przy próbie włączenia, zero reakcji. Więc zdjąłem górny panel i sprawdziłem czy działa, ku mojemu zaskoczeniu, zadziałał. Po kilku próbach, okazało się,że gdy górna obudowa przy zetknięciu z podstawa laptopa przestaje działać, a gdy uniosę do góry górny panel, laptop działa. Prawdopodobnie, przy połączeniu dwóch części, górnej i dolnej dochodzi do zwarcia. Nie mam pojęcia, co z tym zrobić. Może ktoś wie, czy to jest zwarcie lub jakaś inna przyczyna i co z tym fantem zrobić?? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Albo jest zwarcie - sprawdz czy wszystkie naklejki pozaklejałeś na płytę, czy jakaś blaszka z gornej obudowy nie odstaje lub elementy płyty nie stykają sie z powierzchnią obudowy (jesli jest metalizowana- w większosci laptopow jest) Albo w wyniku uderzenia powstał niekontakt na płycie, przy dokręceniu górnej części dochodzi do naprężenia/wyprostowania płyty i dlatego nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...