turzol Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Chcialem owinac kable zasilajace takim czyms: Gdzie znajde tego typu oslonki (z tego co wiem to przerobiona lina) :?: Oraz drugie rozwiazanie: Czy kupie tego typu oslonki w marketach budowlanych :?: Czy ktos ze Slaska moglby mi ewentualnie podac namiary na sklep :?: Bardzo mi zalezy na osloniecie kabli bo szpeca strasznie a mozna przeciez tym sposobem poprawic estetyke wnetrza budy a takze w niewielkim stopniu wentylacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 nie wiem jak dzisiaj, ale na 100% byl/jest sklep sportowy, z linami na placu wolnosci. rurki peszelowe kupisz w kazdym praktikerze, etc. termokurcze - sklepy elektryczne, moze tez praktiker. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ja mam zrobione te oslonki z tasmy izolacyjnej . Swietnie wyglada i latwo dostepne to jest . I nie trzeba zdejmowac wtyczek zeby to wykonac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ja mam zrobione te oslonki z tasmy izolacyjnej . Swietnie wyglada i latwo dostepne to jest . I nie trzeba zdejmowac wtyczek zeby to wykonac. tez kiedys robilem z izolacyjnej, ale tasmy ide. te wychodza fatalnie :P od tej pory tasmy uzywam do tego, do czego jest stworzona :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Trzeba sie troche nameczyc z naklejaniem zeby zrobic to estetycznie i rowno . Ale efekt jak wedlug mnie jest duzo lepszy niz te oslonki z linek. Ale to juz sprawa gustu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Trzeba sie troche nameczyc z naklejaniem zeby zrobic to estetycznie i rowno . Ale efekt jak wedlug mnie jest duzo lepszy niz te oslonki z linek. Ale to juz sprawa gustu... No co ty ? W zyciu nie bedzie z tasmy izolacyjnej ladniej niz z linek lub tych owijek. Przepraktykowalem u siebie rozne warianty oslaniania kabli, IMHO nawijki sa najlatwiejsze w montazu, ale linki wygladaja badziej ciekawie. Pomijam juz fakt demontazy tasmy z kabli jezeli bedziesz cos chcial zmienic. Zostaje niezly syf. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Reed :arrow: jestes ze Slaska wiec moze ty wiesz gdzie zakupie jak to nazwales "nawijki" na kable :?: Mozesz podac jakis namiar na sklep (najlepiej w Kato) :?: Nie wiem czy z linkami bym sobie poradzil....ale w kazdym razie to cos podobnego czym owiniety jest kabel ATX w zasilkach Chieftec/Enermax :?: Bo jezeli tak to chyba sie skusze na liny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zostaje niezly syf. :?heh, wszystko upackane klejem .... brrrr :P czy wszyscy robia nie do konca te linki ? moze widzialem z jednego moda, w ktorym linki szly do konca, a termokurcz byl zacisniety :wink: na molexie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Szkoda ze nie mam aktualnie dostepu do cyfraka bo bym zdjecia zrobil i pokazal ze mozna to zrobic ladnie. poza tym ja niezamierzam zdejmowac juz tej tasmy. Chyba ze znajde w jakims sklepie tasme fosforyzujaca ale nikle szanse w Polsce na takie cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Reed :arrow: jestes ze Slaska wiec moze ty wiesz gdzie zakupie jak to nazwales "nawijki" na kable :?: Mozesz podac jakis namiar na sklep (najlepiej w Kato) :?: Nie wiem czy z linkami bym sobie poradzil....ale w kazdym razie to cos podobnego czym owiniety jest kabel ATX w zasilkach Chieftec/Enermax :?: Bo jezeli tak to chyba sie skusze na liny :D Ktos kiedys pisal ze widzial to "nawijki/owijki" w OBI. Przyznam ze nie rozgladalem sie za nimi, mam takie zapozyczone z prostowniko-zasilacza NOKII :) O robieniu zas "ponczoszek" z linki pisal kiedys jakis user z Moded Kompz. To sie z jakiejs liny ten wierzchni oplo sciaga tylko. Fajnie wyglada takie cos. Mam taka na kabelku do mobo z zasilki Chiefa, miodzio. Napisz na pw, lub mail, moze cos sie da wykombinowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 inna owijka : http://www.modthebox.com/review196_1.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Te "szlaufy" :wink: (Geflechtschlauch) na zasiłkach Chifa nie są nylonowymi osłonkami z liny. Jest to bardziej jakiś plastik, dokładniej plecionka z ciekich "plastikowatych" niteczek (wiem bo zmacałem :lol: ). Jest ona bardzo cienka w przeciwieństwie do nylonowej osłonki... W zachodnich sklepach można takowy szlauf kupić bez problemu (cięte z metra po około 3 ojro, fi14-26mm): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 (...)W zachodnich sklepach(...)no to mamy schody :P trzeba bedzie chyba sie przejsc do jakiegos sportowego i kupic kilka metruf :wink: linki. hmm ale czy z kazdej da sie wyjac 'srodek' ? bo spytac sie to nie wiem .... a do czego ? a ... ten tego, do komputera 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 (...)W zachodnich sklepach(...)[/img]no to mamy schody :P trzeba bedzie chyba sie przejsc do jakiegos sportowego i kupic kilka metruf :wink: linki. hmm ale czy z kazdej da sie wyjac 'srodek' ? bo spytac sie to nie wiem .... a do czego ? a ... ten tego, do komputera 8) Właśnie dlatego ja uporałem sie z kablami w inny sposób... nic na razie nie powiem :D , "za niedługo" czyt. ok pół micha 8) opublikuje mojego moda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe7er Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 witam. Ja kupowalem tu a dokładniej http://www.opaskinylonowe.com.pl/owijki/index.htm moze przyda komus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 witam. Ja kupowalem tu a dokładniej http://www.opaskinylonowe.com.pl/owijki/index.htm moze przyda komus :) witamy nowego :) dzieki za linki (juz tam kiedys bylem ale zapomnialo mi sie :twisted: :wink:). moze turzol skorzysta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 witam. Ja kupowalem tu a dokładniej http://www.opaskinylonowe.com.pl/owijki/index.htm moze przyda komus Nie wszystkie pozycje z tej strony katalogowej dostępne są w sklepie internetowymakurat ten produkt nie występuje w sklepie internetowym :( widzę że opakowanie po 10 m :!: Mozesz powiedzieć ile ich kupiłeś i za ile :?: Szukałem swego czasu w szczecinie i nigdzie nie znalazłem :? Może ktos wie gdzie je dostać na terenie Szczecina :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 ja zastosowalem "koszulki" z lin zeglarskich (alpinistycznych), ktore otrzymalem po wyjeciu rdzenia liny. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe7er Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 witam. Ja kupowalem tu a dokładniej http://www.opaskinylonowe.com.pl/owijki/index.htm moze przyda komus Nie wszystkie pozycje z tej strony katalogowej dostępne są w sklepie internetowymakurat ten produkt nie występuje w sklepie internetowym :( widzę że opakowanie po 10 m :!: Mozesz powiedzieć ile ich kupiłeś i za ile :?: Szukałem swego czasu w szczecinie i nigdzie nie znalazłem :? Może ktos wie gdzie je dostać na terenie Szczecina :?: witam w sklepie internetowym nie wysteupje ale jak sie spytalem o cene to przyslali mi ze 10 m "HRPE-6.0" kosztuje 50 zł -- nie jestem juz pewien na 100% ale cos kolo tego wyslalem zamowienie i przyslali towar. to jest chyba tak ze nie wystepuje w sklepie internetowym ale mozna kupic bezposrednio od nich. Napisalem im ze jestem klientem indywidualnym i przyslali jedno opakowanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 pe7er napisał: (...)i przyslali jedno opakowanie na stronce jest napisane, że własnie jedno opakownie to 10m 8O Powiedz ile merów zamówiłeś 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe7er Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Powiedz ile merów zamówiłeś 8)zamowilem jedno opakowanie czyli 10 m >> to wcale nie jest tak duzo. uzylem ponad polowe :D reszta zostanie na kolejne budy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 A takie owijki (ta ze sklepu za 50 zyla) to sa jednokrotnego uzytku? Bo mi sie to strasznie podoba ale byloby to marnowanie pieniedzy jezeli zalozylbym taka fajna owijke na mojego Codegena 300W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe7er Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 A takie owijki (ta ze sklepu za 50 zyla) to sa jednokrotnego uzytku? Bo mi sie to strasznie podoba ale byloby to marnowanie pieniedzy jezeli zalozylbym taka fajna owijke na mojego Codegena 300W. nie sa jednokrotnego uzytku -- tylko jezeli obetniesz to zakladajac pozniej bedziesz mial np. za krotkie lub za dlugie. Ale mozna dosztukowac z tego co zostalo lub obciac 8) ja tak zrobilem bo zmienialem zasilacz. mozna latwo dolaczyc kolejne, widac tylko troszke polaczenia ale zawsze mozna tak ustawic zeby nie bylo widac od przodu tylko z tylu obudowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Hehe dzieki za namiary na sklepik :wink: Na pewno sie przyda. Czy te "Owijki ochronne do wiązek kablowych" typ HRPE-6.0 beda oki :?: Czy to jest cos podobnego do tego co pokazal na fotce czysty :?: Chodzi mi glownie o tworzywo z jakiego zostalo to wykonane...i czy to spelni swoja role... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Witam! Kiedys w internecie znalazlem taka firme: www.kranto.com.pl. Produkuje ona koszulki z wlokna szklanego impregnowanego zywica. Na stronie zdjecia sa troche niewyrazne. http://www.kranto.com.pl/m_izol/favier.html Jezeli ktos cos tam kupi to napiszcie jak to wyglada i jak sie sprawuje. Mam nadzieje, ze cos troche pomoglem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 sam mam HRPE-6.0 :) wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Raptor :arrow: jestes pewny ze to HRPE-6.0 :?: W opisie na stronie pisze ze maja kolor czarny..... 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe7er Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Raptor :arrow: jestes pewny ze to HRPE-6.0 :?: W opisie na stronie pisze ze maja kolor czarny..... 8O w opisie pisze " Kolor: naturalny, czarny" :wink: a naturalny to przezroczysty >> jak zamowilem to tez sie obawialem ze przysla mi czarny bo nie napisalem jaki ma byc kolor ale przyslali dobry :lol: ja teraz kupujac bral bym - HRPE-8.0 - maja wieksza wewnetrzna srednice / nie trzeba ich tak rozciagac/ ale pewnie sa tez drozsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Raptor :arrow: jestes pewny ze to HRPE-6.0 :?: W opisie na stronie pisze ze maja kolor czarny..... 8O w opisie pisze " Kolor: naturalny, czarny" :wink: a naturalny to przezroczysty >> jak zamowilem to tez sie obawialem ze przysla mi czarny bo nie napisalem jaki ma byc kolor ale przyslali dobry :lol: ja teraz kupujac bral bym - HRPE-8.0 - maja wieksza wewnetrzna srednice / nie trzeba ich tak rozciagac/ ale pewnie sa tez drozsze dokładnie - trochę zabawy z rozciąganiem było - na kable do HDD i FDD wystarczy 8.0 a do kabelków od wentyli lepsze (mniejsze) są 6.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Napisalem maila do tej firmy Kranto sp.zoo z zalaczonymi zdjeciami zmodowanych kabelkow :lol: Mam nadzieje ze znajda cos za odpowiednia cene :D Tak sie sklada ze za niedlugo bede w Bielsku i podskocze do nich :wink: Mam nadzieje ze to jest to: Koszulki izolacyjne, klasa C, splot - włókno szklane impregnowane żywicą silikonową. I ciekawe jaka jest cena takiego czegos :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...