skus Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam, zmieniam powoli podzespoły w komputerze i zastanawiam się, którą firmę wybrać do HD6850. Sapphire czy HIS. Dodatkowo mam pytanie czy starczy zasilacz Chieftec 400W na jakiś czas. Wcześniej śmigał bez problemu razem z GTX260 SOC od Gigabyte'a, który z tego co się orientuję jest trochę bardziej prądożerny od w/w radków. Zasilacz będę zmieniał w późniejszym terminie razem z innymi podzespołami. Reszta konfiguracji E2160 dysk, dvd-rom :) nic nie kręcone, czyli bez żadnych prądożernych cudów. PS: tak wiem procesor zadławi mi grafikę, ale będzie też niedługo wymieniany prawdopodobnie na i5-2500 z całą resztą. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 No i masz racje HD6850 pobiera troche mniej energii. Ja bym wybrał karte Sapphire , jej chłodzenie uchodzi za dość ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Sapphire mam i jest naprawdę cichy. W spoczynku praktycznie niesłyszalny, pod obciążeniem coś można usłyszeć. Jego wada to dość średnie chłodzenie - 70-75'C w grach to norma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze małe offtopowe pytanie. Czy chłodzenie Boxowe z e2160 ( jest na nim oznaczenie F09A12B7S2/D95263001) podejdzie do c2d e8400 niekręconego? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...