Skocz do zawartości
nowy911

OCZ, XFX czy be quiet?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki zasilacz polecilibyście do zestawu intel core i5 2500K, MSI HD6950 1gb TwinFrozr III, goodram 4gb 1333Mhz oraz 2 dyski? W przyszłości przewiduje kręcenie procka oraz moda karty na 6970 jeżeli będzie to możliwe. Przymierzam sie do zakupu OCZ ModXStream pro 600W lecz czytając wypowiedzi na forach ma on skoki na linii +12V, a więc czy zdaniem kogoś obeznanego w tym temacie ten OCZ wystarczy czy lepiej brać be quiet! Pure Power L7-530W lub XFX core 550W? Fajnie by było gdyby kable były modularne chociaż bardziej zależy mi na solidnym napięciu i jak najlepszym wykonaniu zasilacza. Ma ktoś jakieś inne propozycje? Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak kolega mówi, najlepiej weź XFX Core 550W. ModXStream może wyłączać się przy dużym obciążeniu, poza tym ma krótkie kable. Z kolei ten BeQuiet to lekko podsrasowany Fortron APN, więcej chyba nie trzeba dodawać.

Ewentualnie jeśli bardzo zależy Ci na odpinanych kablach i wysokiej mocy, to możesz zdecydować się na Thermaltake Toughpower XT 575W. To konstrukcja CWT, ma 576W na linii +12 V i certyfikat 80+ Bronze. Zasilacz ten stanowi więc całkiem przyzwoitą ofertę:

Thermaltake Toughpower XT 575W 575 W - Zasilacze komputerowe - Thermaltake Toughpower XT 575W 575 W cena od 284.20zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki dzęki Maciem i BlackMachine. Rzeczywiście thermal jest ciekawą propozycją, póki co poczekam do września, może procki intela stanieją i jak starczy kasy to biore thermala, a jak nie to XFX.

A co myślicie o tym?

http://allegro.pl/be-quiet-straight-power-e7-cm-580w-bn122-i1769252589.html

Edytowane przez nowy911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zamówiłem XFX, ale okazało sie, że dopiero w połowie września będą, dlatego mój wybór dalej stoi pod znakiem zapytania. Myślałem o be quiet! Pure Power L7-530W lub ale mówisz że ich nie warto brać lub Corsair CX600 V2. Zakupy robie w sklepie denikomp.pl. Oczywiście propozycje z innych sklepów też mogą być ale najlepiej tak do 250zł. Prosiłbym o jakiś pomysł.

Edytowane przez nowy911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi