Skocz do zawartości
Gość

[HTML+CSS] Podniesienie diva do góry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam diva, w którym są dwa divy. Załóżmy, że główny div nazywa się main, tak więc w main są 2 divy. 1 div ma określoną szerokość i wysokość. 2 div również, ale normalnie wyświetla się pod 1 divem. Chciałbym żeby wyświetlał się obok, więc stosuje polecenie margin-top i margin-left i przestawiam 2 diva tak, żeby był obok 1 diva. Problem jest w tym, że jak ustawię go już sobie prawidłowo np. w Mozilli, to w innych przeglądarkach jest już wyżej, a w Mozilli jest ok. Nie ma czasem takiego polecenia, które podniosłoby tego 2 diva do góry bez określania margin-top?? Bo w prawo umiem przesuwać za pomocą float: right, ale do góry nie mam pojęcia jak podnieść. Chociaż wiem, że jest też polecenie vertical-align:top; ale one nie działa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przykład. style inline tylko poglądowo, tak się tego nie pisze i style mają być w stylach :)

<div id="main" style="overflow:hidden">  <div style="float:left; width:100px; height:100px; margin:10px; border:1px solid red;">abc</div>  <div style="float:left; width:100px; height:100px; margin:10px; border:1px solid blue;">def</div><div>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi