abnormal Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Witam, Zastanawiam się nad zmianą obudowy - wybór padł na Coolermaster 840 ATCS. Jak wiadomo obudowa ta nie posiada USB 3.0 a w przyszłości chciałbym z tego portu korzystać. Moje pytanie brzmi, czy ktoś orientuje się czy możliwe jest wymiana tych portów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkLord Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Z tego co wiem jest to chyba nie możliwe Z różnymi płytami głównymi (głównie te droższe) dostaje się front panel usb 3.0 link jeśli nie masz usb 3.0 na płycie masz dwie możliwości 1.Wymiana płyty 2.Albo zakup takiego czegoś link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) http://www.komputronik.pl/product/113602/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Kontroler_PCI_E_Unitek_2xUSB_3_0_do_zatoki_3_5_.html tutaj trochę taniej ;) edit: i jeszcze trochę taniej http://allegro.pl/unitek-pci-express-kontroler-2x-usb-3-0-panel-3-5-i1775476344.html Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zapomniałem wspomnieć, że plte też będę zmieniać na taką korą bedzie miała dodatkowe złączę na USB 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkLord Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zapomniałem wspomnieć, że plte też będę zmieniać na taką korą bedzie miała dodatkowe złączę na USB 3.0 Jeśli będziesz zmieniał graty na s.1155 to weź asrocka pod p67 i tyle, bo zakup płyty na stary socket to wydawanie kasy w *oj, wtedy lepiej sprzedać swoje graty i dołożyć do sandy i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Jeśli będziesz zmieniał graty na s.1155 to weź asrocka pod p67 i tyle, bo zakup płyty na stary socket to wydawanie kasy w *oj, wtedy lepiej sprzedać swoje graty i dołożyć do sandy i tyle :) Taki jest plan, ale nie chcę się ograniczać tylko do Asrock'a bo ma frontową stacje z USB 3.0. Moje pytanie brzmi: czy możliwe jest zamiana portów USB 2.0 w obudowie na 3.0. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez abnormal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Taki jest plan, ale nie chcę się ograniczać tylko do Asrock'a bo ma frontową stacje z USB 3.0 ASUS też ma ;) http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_DELUXE/ - tylko trochę droższy ten model. W niższych modelach, albo mi się wydaje, albo też widzę wyprowadzenia (więc panel powinno się dać dokupić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...