Eldian Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Mój laptop: Acer Aspire 5742G - laptop dla całej rodziny. Acer Aspire 5742G-373G50MNKK. Benchmark.pl Mam w środku w tym momencie 2GB + 1 GB 1333 MHz Pytanie co opłaca się dokupić: 1) 2x4GB (jakie?) 2) wywalić kość 1 GB a dołożyć zamiast tego 4 GB i w sumie będzie 6 Plusem pierwszego jest to że mam identyczne pamięci. W drugim przypadku troche taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Tylko po co Ci więcej ramu ? Co na tym lapku robisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 lepiej dokupić 2x4gb, bo bedziesz miał dualchanel a nadwyzke ramu mozesz spozytkowac na ram-dysk umiescic tam cache przegladarki i tak dalej, przy 8gb smiało mozesz wyłaczyc stronnicowanie na dysku co równiez przyspieszy lapka, pamieci nigdy nie za wiele (choc ja z tym ostatnio przesadziłem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 a chcesz sobie tak po prostu dołożyć ramu czy masz jakieś podejrzenia ze ci go naprawdę brakuje? 3 giga to dosyć dużo jak na przeglądanie neta. Dla przykładu mojemu koledze je 5 giga na Linuksie z uruchomionym KDE i Windowsem 7 i Photoshopem w maszynie wirtualnej. Do tego wiadomo przeglądarka z tysiącem zakładek, gg i inne ciach!ły które każdy ma powłączane. Jak chcesz zmień 1 giga na 2 i będziesz mial razem 4. Jak dla mnie wystarczająco w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...