Skocz do zawartości
Golinski

Upgrade kompa

Rekomendowane odpowiedzi

witam:)

w zwiazku z niedluga premiera wielu ciekawych gier w szczegolnosci bf3 planuje zmodifikowac kompa aby grac komfortowo w rozdzialce full hD ;) medium mixed z high :D wiem ze wszystkie wymagania w tej chwili mozna sobie wlozyc w miejsce jakze potrzebne do prawdilowego funkcjonowania organizmu, i przyjdzie nam poczekac chocby do beta tesotw by miec juz jakies pojecie no ale... :D a wiec moj komp to:

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/

AsRock 870 Extreme3 /AMD 870/

GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

Sapphire Radeon HD6950 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP

XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU

obudowa znaczenia nie ma zbytmnio ale jest aerocool XCyborg z 4 120mm wentami ;d

grafika mysle ze powinna starczyc(mysalem nad druga w crossfire ale chyba zasilacz by tego nie uciagnol) ramu pewnie drugie 2x2gb kupie a procek? zmeiniac czy czekac az wyjdzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie nie, wlasnie moze kupic jakies lepsze chodzenie (bo mam to od amd) i go podkrecic? co kupic proponujecie i ile podkrecic?

goodramy chyba sprzedam a zakupie PATRIOT DDR3 PGS Gamer AMD ELK 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9

(PGS38G1333ELKA) warto;>?

Edytowane przez Golinski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmodyfikować Radeona HD 6950 na HD 6970? Poradnik! : NVISION.pl

wedlug tego poradnika? ja moge sprawdzic czy akurat moj model moge zmodowac? bo slyszalem ze powychodzily juz takie ktorych sie nie da i czy standartowechlodzenie na karacie wystarczy?

oprocz tego jakie polecacie chlodzenie na procka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wgrywaj do tej karty biosu prosto od HD6970, bo ten HD6950 1GB od Sapphire nie ma dual biosu. Jak coś nie nie uda to karta nie wstanie i do kogo będziesz mieć pretensję?

Skorzystaj lepiej z programiku modbios. Jest to bezpieczniejsza metoda, zmiany można w razie czego odwrócić. Poniżej jest wszystko opisane co i jak:

Procedura odblokowania :: PCLab.pl

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to zmieni ? Bedą tylko troche nizsze taktowania , a jak sie nie powiedzie to bedzie obiawialo sie tym samym.

Wystarczy najzwyklejsza karta na PCI za 5 pln i mozna bez problemu wgrac oryginalny bios z karty.

PS. Kogo powaliło z tymi minusami ? Czy ja polecam tą metode ? Napisałem że chyba inaczej się nie da sprawdzić czy da się odblokować pozna wgrywaniem biosu. Ktoś nie ma pojęcia albo czytać nie umie i potem minusuje Dołączona grafika

Edytowane przez Maciem
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi