Skocz do zawartości
anus

procesor i7 990x 6 rdzeniowy czy 4 rdzeniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, jestem tu od niedawna. Proszę o pomoc.

Mam problem z wyborem. Obecnie posiadam procesor i7 990x nową i właśnie nie mam pojęcia co mam z nią zrobic: zbudowac z tego zestaw czy sprzedac. Ogólnie 6 rdzeni jest przydatne do obróbki graficznej, animacji, filmów... a może intel i7 2600K? Zaoszczędzę :wink:

Jaka do tego karta graficzna- oby nie w kolosalnej cenie (500 do max, 1000 zł)- czy da się cos zrobic w tej cenie chcąc zestaw z tym prockiem?

Jeśli procesor 6 rdzeniowy to płyta główna Gigabyte Ga 58xUSB3, czy to dobry wybór? Chłodzenie tagan 780W i pamięc 8GB. Obudowę się dogra.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj tego I7 990X , I7 2600K go dogania jeżeli chodzi o wydajność , kosztuje ~1/4 jego ceny i świetnie się kręci .

Pozostałe elementy masz już czy dopiero kupujesz , jaki masz budżet .

Co do kart - do 1 000 zł to HD6950 albo jak nie lubisz Ati to GTX560Ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje sprzedac póki jeszcze jest cos wart, wez i5 2500k z selekcji na przykład z ddr2.pl, za reszte kup dobrą płyte i 8gb ramu, 2600k nie ma sensu ze wzgledu na wysoka cene nie adekwatna do mozliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi