_bartx Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Podłączam termostat do chillera. Model termostatu, to Honeywell PCR-100. Datasheet: http://www.wentylacja.biz/download/users/36064/termostat_elektroniczny-seria_PCR-100,PCR-110.pdf Termostat podłączyłem, sonde też, działać działa, w zależności od temperatury się włącza/wyłącza. Natomiast jak podłączałem pod to sprężarkę, to napotkałem problemy ;) W skrócie nie wiem w jaki sposób ją podłączyć, żeby działała. Będę wdzięczny za pomoc. Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez _bartx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 "K1" to cewka przekaźnika / stycznika. Sprężarkę łączysz poprzez styki tego przekaźnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Już się zorientowałem o co biega. Po prostu sam termostat łączy lub nie tylko fazę L, N musi być podłączone cały czas. Zmyliło mnie to, że kiedyś podłączałem przekaźnik do pompki i tam działało to tak, że podanie napięcia 12V, powodowało podłączenie 230V do pompki. Dodatkowo nie miałem jeszcze śrubki pod 13-tką, więc podłączałem tylko pod 14 i 15 i zastanawiałem się czemu nie działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...