cinek247 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witam Mam mały problem z Internetem. A mianowicie posiadam internet z sieci ASTER , mam podłączone 2 komputery bezprzewodowo do routera który dostałem od ASTER. Router firmy Motorolla. Na pierwszym [starszym] komputerze wszystko śmiga jak należy natomiast na drugim komputerze występuje taki o to problem. Do komputera zakupiłem TP-LINK WN422G zainstalował i działa. Po włączeniu komputera normalnie łączy się z siecią. Po dłuższej chwili śmiganie po necie nagle rozłącza się, tak o i już. Ten sam problem występuje kiedy włączam jakąś grę automatycznie rozłącza mi się internet. Specyfikacje komutera: -Windows 7, Intel CORE i5 POMOCY!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 1. Jaki model routera, a jeszcze lepiej jaki chipset 2. TP link jest w wersji v1 czy v2? v2 jest na w miarę bezproblemowym atherosie, ale v1 AFAIR to jakaś egzotyka... 3. Jakie szyfrowanie? WEP, WPA, WPA2, WPA/WPA2? Próbowałeś zmieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek247 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 TP-LINK WN422G Ver 2 Ja jestem zielony w tych sprawach więc jak sprawdzić to "szyfrowanie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...