łopian Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Mam problem co wybrać. Kupiłem phenoma 2 x6 1055t i szukam do niego nie za drogiej płyty która umożliwi bezproblemowe oc(chłodzona sekcja wielce wskazana) i umożliwi stworzenie sli. I tutaj zaczynają się schody, bo płyt na nforce jest strasznie mało a tylko one umożliwiają oficjalne sli. Googlując znalazłem informacje o "sli patch" który to ma umożliwiać odpalenie sli na każdym mobo z dwoma pci express, jednak informacje na temat tego są mocno przestarzale, niepełne i nie da się tego pobrać bo strona http://www.slipatch.com nie działa. Czy ten trik nadal działa ? czy są problemy z tym ? Płyty które wstępnie wybrałem : ASUS M4N75TD • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław mój aktualny faworyt, bezproblemowe sli, dobra chłodzona sekcja zasilania, dobra cena. ASROCK 870 EXTREME3 AMD 870 4DDR3 *EM* (1760162292) - Aukcje internetowe Allegro sekcja zasilania dużo słabsza, brak sli, kuszą usb3, sata3, wyświetlacz kodów post, przyciski power reset i clear cmos, ladny wygląd :wink: Jak Nowa PRO GIGABYTE GA-890XA-UD3 36m Gwarancja (1781581084) - Aukcje internetowe Allegro dobra chłodzona sekcja, usb3, sata3 To moje typy która będzie najlepsza ? najodpowiedniejszy dla mnie jest ten asus(i mam proline pod ręką) jednak dodatkowe bajery w asrocku kuszą tylko nie wiem jak z tym sli(może dać sobie z nim spokój ?) no i czy sekcja zasilania po oc x6 da radę ? A może dacie jakieś lepsze płyty w tej cenie od tych które podałem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Bierz Asrocka. Powód? Brak sli ;) Sli to zło, kłopoty itd. Lepiej sprzedać jednego dziada a kupić mocniejszego. Możesz go kupić np w techplanet w Katowicach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Asrock kusi, skoro sli to zło to chyba się skusze jednak czy ta sekcja zasilania da radę z oc x6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Powinna dać radę. Trzeba jednak pamiętać, że x6 potrafi spalić sekcję dosłownie. Zerknij tu Phenom II X6 | X4 | DDR2/DDR3 | AM2+/AM3 | Thuban | Zosma - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Hans15336 kręci nawet na ASUS M4N68T-M-LE-V2. Myślę że a tym prockiem trzeba mieć w sobie dużo samodyscypliny tj. max 4GHz (jeśli się na przy znośnym napięciu) i nic więcej. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Temat o phenomie przeczytałem cały, stąd mam obawy do sekcji(test na ppc i spalona sekcja na msi), jakby udało mi się osiągnąć 4ghz to był bym bardzo happy i ani nie myślał o dalszym oc :wink: myslałem raczej o 3,5 do codziennego użytku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 3,5 GHz to pewnie zrobi bez problemu, o ile wrzucisz mu ostatni BIOS (bodajże P1.40), w którym dodano LLC. Na ustawieniu Normal powinien dać radę. Mimo wszystko wziąłbym jednak Giga z allegro lub GA-970A-UD3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 W teście na ppc ten asrock zrobił 3,6 na 1,375v także powinien i 4ghz ale boje się o tą sekcję bo 4 fazy to nie 8 no i większe v będę musiał dawać do oc. GA-970A-UD3 jest za 350 a to za dużo chciałbym dać max 320zł za mobo, będę kupował w czwartek może ktoś się jeszcze wypowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Kupiłem jednak asusa o którym myślałem od początku zaważyły głównie sekcja zasilania i cena, jakoś nie chciałem zobaczyć prażącej się sekcji na asrocku do tego był droższy. Co do asusa to jestem bardzo zadowolony bios i jakość wykonania zdecydowanie na plus oc będzie jak kupię jakieś chłodzenie bo na boxowym nie ma co. Dzięki za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...