ptasiaok Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Po pierwszych trzech godzinach poszukiwań wpadłem na: Samsung RF511 (NP-RF511-S01PL) http://www.x-kom.pl/p/64735-notebook-laptop-15,6-samsung-rf511-i3-2310m-4gb-500-7hp64-nortonlogitech.html Acer TM5742G http://www.x-kom.pl/p/69729-notebook-laptop-15,6-acer-tm5742g-484g50-i5-480m-4gb-500-dvd-rw.html Interesuje mnie układ GT 540M wydaje się że stosunek wydajność/cena jest przy nim najlepszy, a może się mylę? Lapka będę używał głównie do pracy, ale też do wszystkiego z gier to głównie pes 2012. Posługuję się praktycznie tylko myszką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Nie mylisz się, w tym przedziale cenowym to najlepsza propozycja. Z tych dwóch co podałeś wybrałbym Samsunga, ze względu na to, że ma lepszy procesor, grafikę i niższe osiągane temperatury i USB 3.0. Minusem jest obudowa z błyszczącego plastiku, na której widać ślady palców i pod obciążeniem nagrzewa się troszkę za bardzo. Od siebie dodam jeszcze Asusa X73SV. Ekran 17", aluminiowa środkowa część obudowy z technologią IceCool (część gdzie trzymasz nadgarstki jest chłodniejsza), zewnętrzna obudowa zrobiona jest z chropowatego, matowego plastiku, więc odcisków palców niewidać. w miarę dobrze grające wbudowane głośniki. Minusem jest jak dla mnie słaba jakość dźwięku po podłączeniu głośników zewnętrznych (sam mam tego laptopa właśnie i z tego powodu muszę dokupić zewnętrzną kartę dźwiękową na usb). Jeżeli wolisz USB 3.0 weź Samsunga, jeżeli ekran 17" i lepszą obudowę, weź Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiaok Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź chyba się zdecyduję na tego asusa, mogę go kupić za 2000 zł. Interesuję mnie tylko jakość jego matrycy LCD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Jeszcze nie zdążyłem go bardzo intensywnie przetestować, ale jest w porządku wg mnie, chociaż jedna z recenzji tego modelu mówi, że matryca jest słaba Oceń sam po przeczytaniu recenzji: Recenzja Asusa K73SV (to samo co X73SV) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...