Skocz do zawartości
ptasiaok

Laptop Uniwersalny do koło 2 tys.

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwszych trzech godzinach poszukiwań wpadłem na:

Samsung RF511 (NP-RF511-S01PL)

http://www.x-kom.pl/p/64735-notebook-laptop-15,6-samsung-rf511-i3-2310m-4gb-500-7hp64-nortonlogitech.html

Acer TM5742G

http://www.x-kom.pl/p/69729-notebook-laptop-15,6-acer-tm5742g-484g50-i5-480m-4gb-500-dvd-rw.html

Interesuje mnie układ GT 540M wydaje się że stosunek wydajność/cena jest przy nim najlepszy, a może się mylę?

Lapka będę używał głównie do pracy, ale też do wszystkiego z gier to głównie pes 2012.

Posługuję się praktycznie tylko myszką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mylisz się, w tym przedziale cenowym to najlepsza propozycja. Z tych dwóch co podałeś wybrałbym Samsunga, ze względu na to, że ma lepszy procesor, grafikę i niższe osiągane temperatury i USB 3.0. Minusem jest obudowa z błyszczącego plastiku, na której widać ślady palców i pod obciążeniem nagrzewa się troszkę za bardzo. Od siebie dodam jeszcze Asusa X73SV. Ekran 17", aluminiowa środkowa część obudowy z technologią IceCool (część gdzie trzymasz nadgarstki jest chłodniejsza), zewnętrzna obudowa zrobiona jest z chropowatego, matowego plastiku, więc odcisków palców niewidać. w miarę dobrze grające wbudowane głośniki. Minusem jest jak dla mnie słaba jakość dźwięku po podłączeniu głośników zewnętrznych (sam mam tego laptopa właśnie i z tego powodu muszę dokupić zewnętrzną kartę dźwiękową na usb).

Jeżeli wolisz USB 3.0 weź Samsunga, jeżeli ekran 17" i lepszą obudowę, weź Asusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie zdążyłem go bardzo intensywnie przetestować, ale jest w porządku wg mnie, chociaż jedna z recenzji tego modelu mówi, że matryca jest słaba Oceń sam po przeczytaniu recenzji: Recenzja Asusa K73SV (to samo co X73SV)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi