Skocz do zawartości
rob_e

microstar 6330 i d1200

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

mam taką płytke

http://www.msi.com.tw/program/products/mai...7&MODEL=MS-6330

no i niestety padła. dalismy ja z kumplem do serwisu (komputronik) a oni na to ze płyta nie ma prawa chodzic z duronem opartym na jądrze Morgan (czyli powyżej 1ghz??? ) chociaż sami ją sprzedali z 1100 :). co wy na to? Może ktos to wyjasnic mi logicznie bo nie wiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel mial taka sama z Athlonem 900

powinna legalnie pociagnac Morgana ,niech nie sciemniaja i daja druga

po drugie co ich obchodzi z jakim procesorem chodzila,padla i to jest wazne,domagaj sie uznania gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie z komputronika w ramach odpowiadzi wyłali mi liste procków ktore obsługuje ta płyta i oczywiscie znajdują sie tam wszystkiei procesory Duron-morgan z oznaczeniem "NO"...

a ja wiem ze tak nie jest. płytka obsługuje 1200i 1300 mhz durony a to juz raczej spitfire nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem w czym problem z ta lista,jak bys reklamowal ze plyta nie chce z Morganem chodzic to mogliby przyslac

ale skoro plyta wogole juz nie chodzi to maja dawac druga

zdaje sobie sprawe ze tej plyty juz nie maja i miec nie beda,ale niech w takim razie dadza inna ,ostatnio mieli tam GigaByte na kt133a ,niech ci taka daja jak nie moga zalatwic msi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie maja racji bo ja na niej sprawdzalem Athlona 1200MHz i po prostu nie bylo problemow. Natomiast po 2 latach uzytkowania ni z tego ni z owego spalila sie w nim kosc biosu,i tzreba bylo nowa plytke zakupic,ehhh!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec komputronik stwierdził ze ja popusłem płyte bo uzywałem durona 1100 (a włozenie morgana powoduje uszkodzenie płyty po półrocznym uzytkowniu) a ponadto ze płyta miała tylko 3 miesiące gwarancji bo była poserwisowa.

na papierach oczywiscie 18 miesiecy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...