oxcros Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam, potrzebuje 3 monitory do eyefinity - najlepiej 24" - nie znam się na tym ale zastanawiam się nad 16:10 - te 16:9 trochę wąskie lecz znowu ludzie piszą ,ze nowe gry będą robione na 16:9 i mozna kupic taniej lepszy monitor. w tej chwili mam Samsunga 2443BW - no i jestem zadowolony jako tako - tylko te katy widzenia w pionie ;/ Monitory maja być i do pracy, filmow i do gier (mysle ,ze po 1/3 - do wszystkiego) - zalezy mi na dobrym monitorze bez smużenia, ktory ma dobre katy widzenia (chce je ustawic w pionie wiec musi byc pivot) ale czasem w skrzydla do grania tez no i kolor tez by mogly być dobre. Wiec prosz eo rade co kupic ? i dlaczego 16:10/9 ? duza roznica ? pzdr i dziekuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam, potrzebuje 3 monitory do eyefinity - najlepiej 24" - nie znam się na tym ale zastanawiam się nad 16:10 - te 16:9 trochę wąskie lecz znowu ludzie piszą ,ze nowe gry będą robione na 16:9 Nowe, poprawnie napisane gry są tak robione by pracowały praktycznie przy każdych proporcjach bez zniekształceń obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxcros Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 to nawet lepiej jak by były 16:10 - cene mozna troche dokrecic gdyby byla duza roznica w jakosci monitora. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Monitory IPS 24" od najtańszego: Monitory LCD 24'' IPS cena - Porównanie cen w sklepach - pozostaje poczytać o wadach dwóch pierwszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxcros Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 myślałem nad tymi dellami tylko się zastanawiam jak jest ze smużeniem w grach (fpp) ? byl tez na oku - Dell U2410 - tylko trochę drogi 1700~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Product Face-Offs Monitors - DigitalVersus - może coś pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxcros Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 mam bałagan w glowie naprawde ;/ niby moj samsung 2443bw w testach lipa i widzę smużenie wiec bym tego nie chcial w przyszlosci ale z 2 strony te kolory/kat obrazu sa wazne dla mnie ;/ poradźcie cos :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Monitory IPS 24" od najtańszego: Monitory LCD 24'' IPS cena - Porównanie cen w sklepach - pozostaje poczytać o wadach dwóch pierwszych. Chyba Dell byłby najlepszą opcją. HP ma skopany kontrast fabryczny, na tftcentral była recka i opis problemu. Z kolei Dell świeżynka, też za wiele nie wiadomo ale chyba byłby lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Z kolei DELL U2412M wg. tego: Product Face-Offs Monitors - DigitalVersus ... obrazka, wydaje się być dosyć wolny (przynajmniej wolniejszy od U2410) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Jeżeli faktycznie jest wolniejszy ( jakoś te obrazki nigdy do mnie nie przemawiały ), to znów zostanie kwestia wyboru z dwojga złego. Ogólnie ten Dell wydaje się całkiem niezłą propozycją, do tego bardzo tanią ( tysiak za 24" 16:10, ho ho ) i aż by sobie kupił żeby sprawdzić, ale .... mi się już nie chce. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxcros Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 chyba wezme tego Della U2410 - ponoc w grach daje rade - a ja zapalonym graczem FPP nie jestem. myślicie ,ze dobry wybór czy jeszcze sie zastanawiać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorkypl Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Kup Della, jeśli dobrze pamiętam to ma wejście DP i nie będziesz musiał kombinować z przejściówkami. Jak planujesz Eyfinity to przecież proporcje nie mają znaczenia, 16:10 zapewne ma więcej pikseli w pionie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxcros Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 u2410 - jutro z rana zamawiam ! chyba ,ze cos sie zmieni albo ktos mnie oswieci - pzdr i dzieki panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 u2410 - jutro z rana zamawiam ! chyba ,ze cos sie zmieni albo ktos mnie oswieci ... a propo świecenia ... ten model ma wysoką jasność minimalną lamp z tego co pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxcros Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 tzn ,ze wali po oczach za bardzo ? czy kwestia indywidualna osobnika ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 tzn ,ze wali po oczach za bardzo ? czy kwestia indywidualna osobnika ? ;> To czy po oczach wali za bardzo to kwestia indywidualna osobnika, oświetlenia pomieszczenia/stanowiska pracy i stanu wypalenia lampy podświetlającej matrycę. ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...