Skocz do zawartości
oxcros

3 Monitory do Eyefinity - jakie ? 24"+ (3000zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje 3 monitory do eyefinity - najlepiej 24" - nie znam się na tym ale zastanawiam się nad 16:10 - te 16:9 trochę wąskie lecz znowu ludzie piszą ,ze nowe gry będą robione na 16:9 i mozna kupic taniej lepszy monitor. w tej chwili mam Samsunga 2443BW - no i jestem zadowolony jako tako - tylko te katy widzenia w pionie ;/

Monitory maja być i do pracy, filmow i do gier (mysle ,ze po 1/3 - do wszystkiego) - zalezy mi na dobrym monitorze bez smużenia, ktory ma dobre katy widzenia (chce je ustawic w pionie wiec musi byc pivot) ale czasem w skrzydla do grania tez no i kolor tez by mogly być dobre.

Wiec prosz eo rade co kupic ? i dlaczego 16:10/9 ? duza roznica ? pzdr i dziekuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, potrzebuje 3 monitory do eyefinity - najlepiej 24" - nie znam się na tym ale zastanawiam się nad 16:10 - te 16:9 trochę wąskie lecz znowu ludzie piszą ,ze nowe gry będą robione na 16:9

Nowe, poprawnie napisane gry są tak robione by pracowały praktycznie przy każdych proporcjach bez zniekształceń obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitory IPS 24" od najtańszego:

Monitory LCD 24'' IPS cena - Porównanie cen w sklepach

- pozostaje poczytać o wadach dwóch pierwszych.

Chyba Dell byłby najlepszą opcją. HP ma skopany kontrast fabryczny, na tftcentral była recka i opis problemu. Z kolei Dell świeżynka, też za wiele nie wiadomo ale chyba byłby lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli faktycznie jest wolniejszy ( jakoś te obrazki nigdy do mnie nie przemawiały ), to znów zostanie kwestia wyboru z dwojga złego.

Ogólnie ten Dell wydaje się całkiem niezłą propozycją, do tego bardzo tanią ( tysiak za 24" 16:10, ho ho ) i aż by sobie kupił żeby sprawdzić, ale .... mi się już nie chce. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi