nowy911 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam Mam ściągniętego windowsa 7 Professional x64 z programu akademickiego MSDNAA. Chciałbym z tego nagrać płytę startową, a do tego potrzebuję pliku .iso, lecz w żaden sposób nie wiem jakim programem to zrobić ani jak nagrać tą płytkę. Mógłby ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Nagraj ten obraz co masz na dvd np imgburn lub nero i będzie bootowalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy911 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 A więc wygląda to tak: Zrobiłem tak jak mówiłeś, przy pomocy imgburn stworzyłem obraz całego tego folderu a następnie go nagrałem na DVD lecz przy rozruchu kompa, nadal nie widzi płyty. Oczywiście bootowanie z napędu jest włączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 O ile pamiętam, windowsy z MSDN były właśnie w ISO. Jakie rozszerzenie ma to, co ściągasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 pewnie masz przypisane rozszerzenie iso do winrara ale innego programu rozpakowywujacego wrzuc plik z msdnaa do nera czy czegokolwiek i normalnie wypal ( wypal obraz iso ) i bedzie OK zakladajac ze owe iso sciagnelo sie bez bledow ( masz plik hash do sprawdzenia ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy911 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Dobra już po problemie. Rzeczywiście plik chyba był z błędami albo nie do końca się ściągnął. Pobrałem jeszcze raz, ale polską wersje i od razu jest plik iso także nagrałem i wszystko odpaliło tak jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...