2002JSQ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Od jakiegoś czasu obserwuję pewne zjawisko. Co raz ginie mi dźwięk z karty. Są 2 różne przypadki. Włączam komputer, uruchamia się system. Włączam odtwarzacz i wywala błąd coś tam 0x0............ Niepoprawna funkcja. W żadnym programie nie można było włączyć dźwięku - wszędzie error. Kombinowałem i nie mogłem dojść o co chodzi. Przywróciłem system (.gho) i wszystko wróciło do normy. Miałem tak ze 3 razy. Dziś było inaczej. Dźwięku nie było, ale w odtwarzaczu szedł czas i widać było działające equalizery. Szukałem, szukałem... i nic. W pewnym momencie reset. Uruchamiam ponownie - przed pokazaniem pulpitu reset i tak w kolko. Wywaliło mi system. Znów ghost i wszystko gra. Wydaje mi się że to coś ze sterownikiem od X-Fi. Przy okazji tak się składa, że od dawna go nie aktualizują... a sam X-Fi Xtreme Gamer trafił juz do legacy. Dodam, że do podłączenia używam wyjścia optycznego i wzmacniacza. W obu przypadkach na wzmacniaczu palił się PCM co oznacza że sygnał był. Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez 2002JSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...