ath Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Off-Road Drive 02 września 2011 ( data wydania w Polsce ) http-~~-//www.youtube.com/watch?v=DY0jOa8UbrY http-~~-//www.youtube.com/watch?v=zOdhMIfxNjA&feature=related Realistyczne wyścigi samochodowe, w których zasiadamy za kierownicami różnorakich pojazdów terenowych. Przemieszczamy się w trudnych warunkach, niekiedy starając się jedynie dotrzeć do wyznaczonej strefy. Off Road Drive to trzecia w kolejności odsłona serii wyścigów samochodów terenowych 4x4 Off Road. Jednym z głównych elementów wyróżniających Off Road Drive na tle konkurencyjnych gier jest położenie dużego nacisku na wysoki realizm rozgrywki. Każdy ze sterowanych pojazdów zapewnia inne odczucia z jazdy, a sam gracz musi umiejętnie nim sterować by dotrzeć do pożądanego celu. Oznacza to wykorzystywanie wielu podzespołów charakterystycznych dla aut terenowych, a mianowicie wyciągarek, podnośników, kompresorów czy blokad dyferencjału. Wybierane przez siebie pojazdy można ponadto poddawać licznym usprawnieniom, kupując nowe części lub modyfikując ustawienia posiadanych już komponentów. Wszystkie te zmiany w wyraźny sposób wpływają na zachowanie się auta na trasie. W Off Road Drive zawarto klasyczne wyścigi, w których liczy się jedynie dotarcie do linii mety na pierwszym miejscu, aczkolwiek nie zabrakło także bardziej innowacyjnych trybów zabawy. Mowa tu między innymi o pojedynczych wyzwaniach, w których głównym zadaniem gracza staje się bezpieczne osiągnięcie wyznaczonego miejsca na planszy. W tym celu należy umiejętnie zaplanować trasę przejazdu oraz na bieżąco radzić sobie z różnorakimi utrudnieniami, jak chociażby ogromnymi głazami czy stanowiącymi spore zagrożenie dla pojazdów terenowych obszarami wypełnionymi wodą i błotem. Gra stawia głównie na cierpliwość, spostrzegawczość i dobre poznanie możliwości wybranej przez siebie maszyny. Oprawa audiowizualna Off Road Drive prezentuje bardzo wysoki poziom wykonania, głównie za sprawą zastosowanego silnika graficznego, a mianowicie Unreal Engine’u 3. Usprawnienia objęły przede wszystkim otoczenie, choć poprawiono również wygląd biorących udział w zawodach pojazdów terenowych. Zmagania mogą być obserwowane z wielu różnych kamer, między innymi z kamery ukazującej wnętrze sterowanego auta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Widziałem w jakimś sklepie pre-order i sie zastanawiałem czy to może być cokolwiek warte. Filmiki źle nie wyglądają, ale jeśli jest bardzo dużo miejsc z których sie trzeba długo wydostawać, to chyba sie można zanudzić. Myślałem że to prędzej coś jak raid/landrush z DiRT-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) jaka byla cena tego pre? czekam na ta gierke. fajnie ze premiera juz tu tuz. zapowiada sie kupa zabawy. ale widze ze juz licencji na autka panowie nie uzyskali. przypomina mi to stare rajdowki techlandu :D Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Widziałem w jakimś sklepie pre-order i sie zastanawiałem czy to może być cokolwiek warte. Filmiki źle nie wyglądają, ale jeśli jest bardzo dużo miejsc z których sie trzeba długo wydostawać, to chyba sie można zanudzić. Myślałem że to prędzej coś jak raid/landrush z DiRT-a. Nie, to bardziej taka kombinatorska gierka niż wyścigi. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Po 70 zł są pre-ordery w Muve, Ultimie i Gram. Ciekawe czy bedzie demo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 chyba przespalem ta gre. premiera polska jest we wrzesniu. swiatowa byla w grudniu 2010. o demie nic nie wiem, raczej go nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Produkcja 1c czyli można liczyć na dość dobrze oddaną symulacje offroadu ;) Podejrzewam że mechanika nie zmieni się drastycznie od czasu ich poprzednich produkcji (uaz 4x4, hummer 4x4) a którejś z tych gier dema były więc można sobie spojrzeć. Jako gracza poprzednich części - zdecydowanie warte kupna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Gierka już jest na steam -> Off-Road Drive on Steam Na allegro ok 55-60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Ktoś sprawdzał, warte to coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Ja gram. :> Zajebista giera, z 3h już siedzę i taplam się w błocie. :D Tego mi brakowało, nie kolejna durna ścigałka przechodzona z gazem wciskanym non-stop do dechy tylko trzeba ostro pokombinować nieraz a jak ktoś lubi dać w palnik to może wylądować w przepaści. ;> Testowałem jakiś czas temu rosyjską wersję i w angielskiej, która wyszła teraz poprawili sporo bugów, kamera działa jak trzeba - wcześniej nie dało się jej na stałe ustawić w danej pozycji tylko wracała do pozycji "zza auta". Pad też działa już prawidłowo, wszystkie klawisze są zbindowane. Graficznie bardzo ładnie, dosyć spore wymagania, zjechałem trochę z cieniami, żeby mieć maksymalną płynność. Fun z jazdy jest ogromny, zabawa w przełączanie fwd na 4x4, blokada dyferencjału, wyciągarka itp. Sporo furek do wyboru, różne kategorie wagowe, można trochę tuningować wizualnie. Później wrzucę trochę "fotek". :] http://imageshack.us/g/809/screenshot000061.jpg/ Edytowane 2 Października 2011 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maateusz1 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Mam problem z ta gra ponieważ zacina mi sie moj sprzęt to Płyta głowna Asus M4N68T-M-LE-V2 procesor AMD Phenon II x4 840 3,20 Ghz , 2 x 2 GB Ram 1333 Mhz ,grafika ASUS EAH 5770 HD 1GB System windows 7 zasilacz 500 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 No to zmniejsz ustawienia graficzne ;p było że gra ma spore wymagania więc się nie dziw :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maateusz1 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 mam ustawione jak najmniejsze i ten zestaw powinien ciągnąć tą grę bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...