maciekmokap Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam, Posiadam monitor Alienware AW2310 (120hz 3d), korzystam z dołączonego do monitora kabla DUAL-DVI. Monitor jest u mnie rok. Karta graficzna, to Geforce GTX470 od Gigabyte v.OC z referencyjnym chłodzeniem, nie miałem problemów do dzisiaj z powyższym połączeniem. Jednak dziś zauważyłem podczas grania w League of Legends, oglądania filmów na Youtube czy też ładowania się systemu kiedy pojawia się ta animacja z Windowsa 7, że pojawiają się losowo na ekranie malutkie czerwone drobne kropeczki, takie jakby wypalone pixele, ale nie są stałe tylko w różnych miejscach totalnie losowo i w szczególności wtedy kiedy coś się rusza czyli właśnie gra albo filmik. Złączam zdjęcia z tymi kropkami, podejrzewam, że to karta graficzna, ale chcę się upewnić, oraz spytać czy jest jakiś problem z reklamacją w Techplanet, w razie czego. Screeny w załączniku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Wygląda na grafikę. Czy w wymagających grach 3D są jakieś problemy z wyświetlaniem obrazu, zwiechy, restarty, bluescreeny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmokap Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Gram tylko w League of Legends, oczywiście na full detalach, Vsync ON 120HZ stałe 120 fps, czasem w teamfightach spada do 90-100. Nic się nie wiesza itd, poza tym, że po prostu rzucają się w oczy te drobne kropeczki. Download Nowy folder.zip from Sendspace.com - send big files the easy way Dodatkowe fotki. Odpalam np, Youtube wlaczam filmik, na filmiku są kropeczki, wyłączam przeglądarkę i one z tego miejsca znikają. Sprawdzalem monitor pod laptopem, niestety w innej częstotliwosci 60 zamiast 120, nie wiem czy ma to wplyw ale problem nie wystepuje, czyli monit raczej ok. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez maciekmokap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmokap Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Sprawdziłem jeszcze jedną rzecz, monitor miałem podłączony pod PORT NR 1 na karcie graficznej, podłączyłem pod PORT NR 2 i kropki zniknęły, także myślę, że zepsuł się port w karcie graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...