Skocz do zawartości
maciekmokap

Problem z monitorem lub kartą graficzną.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam monitor Alienware AW2310 (120hz 3d), korzystam z dołączonego do monitora kabla DUAL-DVI. Monitor jest u mnie rok.

Karta graficzna, to Geforce GTX470 od Gigabyte v.OC z referencyjnym chłodzeniem, nie miałem problemów do dzisiaj z powyższym połączeniem.

Jednak dziś zauważyłem podczas grania w League of Legends, oglądania filmów na Youtube czy też ładowania się systemu kiedy pojawia się ta

animacja z Windowsa 7, że pojawiają się losowo na ekranie malutkie czerwone drobne kropeczki, takie jakby wypalone pixele, ale nie są stałe

tylko w różnych miejscach totalnie losowo i w szczególności wtedy kiedy coś się rusza czyli właśnie gra albo filmik.

Złączam zdjęcia z tymi kropkami, podejrzewam, że to karta graficzna, ale chcę się upewnić, oraz spytać czy jest jakiś problem z reklamacją w

Techplanet, w razie czego.

Screeny w załączniku.

Pozdrawiam

post-178389-0-52305500-1314616395_thumb.jpg

post-178389-0-79583900-1314616402_thumb.jpg

post-178389-0-72596500-1314616408_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram tylko w League of Legends, oczywiście na full detalach, Vsync ON 120HZ stałe 120 fps, czasem w teamfightach spada do 90-100. Nic się nie wiesza itd, poza tym, że po prostu rzucają się w oczy te drobne kropeczki.

Download Nowy folder.zip from Sendspace.com - send big files the easy way

Dodatkowe fotki.

Odpalam np, Youtube wlaczam filmik, na filmiku są kropeczki, wyłączam przeglądarkę i one z tego miejsca znikają. Sprawdzalem monitor pod laptopem, niestety w innej częstotliwosci 60 zamiast 120, nie wiem czy ma to wplyw ale problem nie wystepuje, czyli monit raczej ok.

Edytowane przez maciekmokap

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi