limerro Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Wlasnie sie dowiedzialem, ze dostane nowy dychol na miejsce uszkodzonego Seagate Barracuda IV 80 GB i bedzie to Barracuda 7200.7 ale moge tez doplacic i dostac lepszy :) - Czy warto dolozyc 65 zetek do Maxtora z 8MB buforem ? - Ktory dysk oferuje wieksza wydajnosc? - Czy nowa Barracuda 7200.7 generuje ton wysokiej czestotliwosci (pisk) jak seria IV ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Maxtor bedzie niezauważalnie szybszy ale i głośniejszy. czy warto doplacać sam sobie musisz na to odpowiedzieć. Barracuda IV piszczała ? to jak masz taki wyczulony słuch to ten Maxtor dla ciebie bedzie wył jak straż pożarna :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Maxtor bedzie niezauważalnie szybszy ale i głośniejszy. czy warto doplacać sam sobie musisz na to odpowiedzieć. Barracuda IV piszczała ? to jak masz taki wyczulony słuch to ten Maxtor dla ciebie bedzie wył jak straż pożarna :-) Podobnie jak nowa Baracuda 7200.7. Powiem tak: mam chwilowo ten dysk, pozbylem sie starego i musze cos kupic, i wiem jedno, napewno nie bedzie to Barak, chcialem go ze wzgledu na jego domniemaną cichość działania. Niestety zawiodlem sie na nim bardzo, nowa 7 jest po porostu glosna przy odczycie i zapisie, nie to co 4, kumple maja takie dyski i sa bezglosne :? A poniewaz Maxtor z 2mb chache jest szybszy a przy tym bedzie generowal podobny chalas wiec wezme jego... A Ty jesli masz wybor miedzy Maxtorem 8Mb chache a tą baracudą to IMHO nie ma sie nad czym zastanawiac, zdecydowanie Maxiu. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 oj maxtor jest szybszy, sporo... wiem bo mam i 7200.7 i diamondmaxa9 - oba z 8 cachu, i maxtor bije o glowe barke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Nie mam tych dyskow, ale na twoim miejscu wzialbym tego maxtora, to moja prywatna opinia. eh doslownie jeszcze kilka dni temu kazdy pytal sie caviar 80JB czy...i zawsze wybor padal na ten pierwszy, jak to sie szybko zmienia :cry: PS. mimo wszystko nadal jestem za caviarem, 3 lata gwarancji.... zreszta o ile mi wiadomo najwazniejszy jest czas dostepu, a ten jest tylko w ciuuut leszpy w tym nowym maxtorku 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 no niestety nie ma w tym sklepie dyskow WD :-/ co do Maxtora to delikatny chrobot jest slyszalny gdy przyloze ucho do obudowy takze wg mnie jest znacznie milszy niz piszczenie Basi IV , ktorej nawet program smscan nie pomogl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Bierz Baracude- Maxtor u mnie chrobocze i to dosyć głośno :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 hmm w nowej Barracudzie zdjeli Seashield (podobno ze wzgledow oszczednosciowych)- pewnie po czesci dlatego nowa Barracuda jest glosniejsza - ogolnie przeczytalem pare recek i dysk wypadl przecietnie - napewno nie jest godnym nastepca Barracudy IV i V - niby szybszy ale czasy dostepu np gorsze :-/ ciezki wybor panowie pomiedzy tymi dyskami - w tescie Benchmark.pl momentami Barracuda 7200.7 wypadla lepiej niz Maxtor z 8MB buforem ale chyba realne testy pokazuja co innego :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...