wertyg Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Posiadam zasilacz Antec 500W oraz zamowilem plyte Asrock P67 PRO3 (B3) ktora jak widze ma gniazdo zasilania na 8 pin. Moj zasilacz posiada tylko 4 pinowe no i teraz zachodze w glowe czy da sie cos z tym zrobic. Gdzies tam w necie natknalem sie na informacje ze da sie to podlaczyc, tyle ze tam byl omawiany przypadek plyty Asusa nie wiem jak to jest w przypadku tego Asrocka. Nie bardzo usmiecha mi sie wydawac kase na nowy zasilacz z tak blahego powodu;( Chyba ze sa jakies przejsciowki? (bez przejsciowki dalo sie to podlaczyc w przypadku Asusa) Ok. Temat niewazny mozna zamknac, usunac, doczytalem w manualu ze 4pinowe tez bedzie dzialac! Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez wertyg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 4 pinowe złącze wystarczy. Musi wejść z jednej strony i będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Miałem jakiegoś asrocka z 8pin i jest dokładnie dokładnie jak napisał stivo - wtykasz 4 piny w którąś połówkę złącza (tam gdzie pasuje) i będzie śmigać bez żadnych problemów. Chyba na wszystkich mobo jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...