skus Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, kupiłem niedawno obudowę Aerocool PGS Vs-9 wyposażoną standardowo z tyłu w wiatrak 120mm wyciągający powietrze. Dokupiłem do tego 3x120mm. Dwa z nich umieściłem na przednim panelu, które wdmuciach!ą powietrze wewnątrz obudowy. Trzeci umieściłem z boku obudowy na wysokości karty graficznej. Teraz pytanie czy on ma wdmuchiwać powietrze czy wydmuchiwać. Co da lepszy efekt jeżeli chodzi o temp. grafiki? Drugie pytanie czy zasilacz ma być skierowany wiatrakiem w dół chłodzić się niezależnie, czy do góry aby pomagał wydmuchiwać powietrze na zewnątrz? Pozdrawiam. Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez skus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zasilacz daj wentylatorem w dół, niech ciągnie chłodne powietrze z poza budy. Wentylator z boku obudowy ma wiać na kartę graficzną, względnie daj go na sufit, niech wydmuciach!e ciepłe powietrze na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Niech zasilacz pracuje na własnym obiegu powietrza (niezależnym od reszty obudowy), będzie miał wtedy niższą temperaturę. Co do czwartego wentylatora, to wal go na dach jako wyciągający. A jeśli już koniecznie chcesz z boku, to wypróbuj obie opcje i sprawdź, która lepiej się sprawdzi pod względem temperatur podzespołów, a także i ciszy. Pewnie wariant intake będzie lepszy, ale nie zaszkodzi porobić kilku testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...