lanryna Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam. Mam procka Phenom II x4 unlocka :) podobno dobra sztuka heheh :) kręciłem go dzisiaj na powietrzu i osiagnołem 4256.1 stabilne na Vcore 1.56 i tu pojawia się pytanie gdzie moge dostać takie zabawki jak Wy macie:)??? to znaczy nie wiem czym chłodzicie ciekły azot lub suchy lód czy co tam... Sory za to pytanie ale nie wiem gdzie mam to umieścić :( powietrze już nie daje rady żeby coś z niego wycisnąć więcej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qujav Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Em. Nie napisałeś co to za model, jak na chłodzenie powietrzne na fenomie to 4256MHz to bardzo dużo - jeżeli stabilny. Chcesz więcej, zainwestuj w chłodzenie wodne, ewentualnie jednorazowo w butle z ciekłym azotem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanryna Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 TEST STABILNOŚCI Jest to Phenom II x4B55. Do rzeczy gdzie moge coś takiego dostać????? chodzi mi o suchy lód lub ciekły azot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Gdzie Kupić Suchy Lód I Ln2? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanryna Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ok znalazłem już:) jeszcze tylko jedno:) jak zrobic taką tube??? a może ktos ma cos takiego na zbyciu pod podstawke AM3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Taktowania tych Phenomów rzędu 4.2 GHz i to poniżej Vcore 1.5 to już można powiedzieć standard. Powodzenia z lodem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Kontenery - Zwykle Oraz Semi-solidy - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanryna Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ok dzięki wielkie chłopaki:) nie zamykajcie tego ok??? jak bym coś potrzebował to tu napisze ok???? moge liczyć na waszą pomoc w sprawie tego chłodzenia??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zdajesz sobie sprawę z tego, że chłodzenie LN/DI służy jedynie do bicia rekordów, nie pograsz na tym? taki mały disclaimer, jakby co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanryna Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 tak wiem o tym doskonale:) chce sprawidzić na jak dużo stać ten procesor rekordu zadnego pewnie nie pobije ale tak sam dla siebie i dla forum zeby pokazać ile ten procek moze po odblokowaniu rdzeni:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 A wiesz jakie koszty są tego . DI czy LN2 to nie jest tania zabawa - o ile jeszcze z DI wyjdzie taniej - 200-300 zł za kontener , ~ 50 zł za suchy lód ; izolacja ( np. armaflex ) to kwestia kilku zł z mb , nie wiem jak reszta . Z azotem gorzej - o ile sam kontener może być ten sam , cena LN2 za litr też nie wielka - 1-2 zł zależy od źródła , gorzej z pojemnikiem do jego przechowywania - od 500 zł wzwyż . Do tego dochodzi odpowiednie przygotowanie procka i płyty - płyta musi być cała zaizolowana aby skraplająca się woda jej nie uszkodziła . Jak masz mało kasy i/lub nie masz zdolności manualnych to może sobie odpuść . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanryna Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) tak chce sie bawićw to;) może nie odrazu kupie sobie ten kontener na procka czy tam tube :) ale chce spróbować może coś mi wyjdzie z tego:) z tego co się orientuje to kontener bedzie drogi:( a suchy lód moze kuzyn z uczelni załatwi:) Edytowane 1 Września 2011 przez lanryna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Może lepiej kaskadę zamówić u któregoś z chłopaków ?? Temperatura też ładnie zejdzie , a koszt chyba mniejszy wyjdzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...