Skocz do zawartości
samzi

Monitor karta graficzna raz odbiera sygnał miedzy sobą a raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem że po jednej z burz spaliła mi się płyta główna w PC serwis wymienił mi ją ale od tamtego czasu zaczęły dziać się dziwne rzeczy tzn na początku PC łapał dziwne fazy przy załączaniu PC'ta monitor raz się włączył a raz nie :/ pisało ze niby kabel od PC do monitora jest nie podłączony ;/ a był i w takiej sytuacji komputer odłączony od sieci postał parę godzin i przy następnym włączeniu wszystko już gało :/ ale teraz mu całkiem odwaliło tzn na całym monitorze pojawiły się niebieskie kwadraciki cały monitor jest w nich i coraz częściej ma fazę z tym reagowaniem na włączenie się ostatnio przez 2 dni stał nie reagował :/ ale co jest dziwne zrobiło się tak że tylko na strony www mogę wchodzić i nie mogę żadnych filmików na YT włączyć ani na pulpicie gg winampa i wszelkich innych programów włączyć ponieważ przy uruchomieniu ich ekran się blokuje robi czarny i tyle nic nie mozna zrobić klikanie myszka powoduje piszczenie komputera ;/ i tylko reset zostaje

I moje pytanie jest takie czy to wina karty graficznej a może monitora ? chodź w to wątpię czy po prostu system Windows się jakimś trafem zje*ał i trzeba na nowo go zainwestować ?????????????

Edytowane przez samzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi