Skocz do zawartości
Stryjq

Problem z wyłączaniem komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z wyłączaniem komputera, sytuacja wygląda następująco:

Ostatnio podczas wymiany procesora, byłem zmuszony do zresetowania biosu, od tamtego momentu, komputer wyłącza tylko dysk, reszta wiatraków się kręci.

Próbowałem:

- załadować optymalne ustawienia Biosu

- wymieniłem zasilacz (Delta 450W)

- przeinstalowałem Windows (7)

Podjęte próby nie pomogły, więc zwracam się do Was o pomoc w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprubuj wejsc na strone producenta płyty głuwnej ,i sciagnij albo stary BIOS .I zobaczysz co to da,bo ci nie zapisało w pamieci,po tym restarcie.Albo uptade Bios,nie wiem morze cie nakierowałem dobrze .Pochwal albo zgan.Odpisz sam jestem ciekawy czy ci pomogło.NARA

donald, piszemy po polsku albo wcale.

Edytowane przez Klaus
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stryjq, może zamiast wybrać "zamknij system" wybierasz uśpienie? Wejdź w zaawansowane zamykanie W7 (jeśli jest tak samo jak w Vista) i wybierz "zamknij system".

Możesz też w BIOS'ie w Power Management Setup ustawić Suspend mode na S3 (STR) standby mode.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stryjq, może zamiast wybrać "zamknij system" wybierasz uśpienie? Wejdź w zaawansowane zamykanie W7 (jeśli jest tak samo jak w Vista) i wybierz "zamknij system".

Możesz też w BIOS'ie w Power Management Setup ustawić Suspend mode na S3 (STR) standby mode.

Kultura sie kłania Klaus nie wykasowuje sie postow.Mama nie nauczyła.TERAZ MOZESZ MIE USUNAC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

donald, cieszę się, jesteś zadowolony z mojej pracy moderatora na forum. Dokładnie tak zrobiłem jak tego oczekujesz. Nie usunąłem Twojego bełkotu a ukryłem go w spoilerze aby treść była dostępna a zarazem nie kuła po oczach.

Początkowo chciałem edytować błędy ortograficzne, nie byłem jednak w stanie niektórych fragmentów wypowiedzi zrozumieć i przetłumaczyć na język polski.

Kultura wymaga aby wypowiadać się zrozumiale a pisać bez błędów. Jednak że nie wszyscy znają, szanują te zasady to trzeba stosować regulaminy. Regulamin tego forum wymaga poprawnej pisowni od użytkownika oraz zapoznania się z obsługą forum. Dlaczego więc zaakceptowałeś regulamin skoro nie masz ochoty go przestrzegać? Gdybyś zapoznał się z obsługą forum użyłbyś opcji "Dodaj odpowiedź" lub "Szybka odpowiedź" i nie cytował wypowiedzi do której się nie odnosisz. Wprowadza to czytelnika w błąd i nie jest przejawem wzajemnego szacunku do czego mnie wzywałeś.

Z racji tego, że poprawna pisownia potrafi sprawiać trudności, wymyślono przeglądarki z funkcja sprawdzania pisowni. Są one bezpłatne, np. Opera, Firefox czy Chrome.

Zarzuciłeś mi brak kultury, jak widzisz nie usunąłem Twojej wypowiedzi.

Ja teraz rzucę hasło kultura, honor. Ciekawe czy będziesz wiedział co wypada zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaus zmieniłem ustawienia na S3 jednak to nic nie dało, dalej dzieje się tak samo.

Jakieś pomysły?

//edit

przypominam sobie że kolega coś majstrował przy zworce na płycie głównej, jak prawidłowo powinna ona być ustawiona? (MSI 7507)

Edytowane przez Stryjq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System był instalowany na nowo, i tak samo się dzieje, wydaje mi się że to wina zresetowania biosu (przestawiałem zworki), tylko nie mam pojęcia jak to teraz dobrze poustawiać.

//

Patrzałem trochę w opcjach i zastanawiam się czy mogę wyłączyć ACPI w biosie?

Edytowane przez Stryjq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi