Klaus Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Może puścić jeszcze jeden wąż do chłodnicy i niego wprowadzić przewody do pompy, wentylatorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 PS Ja bym rez starał się weksponować i dał bym go na przeciwną stronę całej konstrukcji, bo teraz jest niepotrzebnie zasłonięty.Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia - w tym wypadku dosłownie :P W tej chwili rez jest od strony biurka, a także wejścia do pokoju - on jako pierwszy rzuca się w oczy, gdy ktoś zawita w moim pokoju :D Może puścić jeszcze jeden wąż do chłodnicy i niego wprowadzić przewody do pompy, wentylatorów?Jeśli dobrze zrozumiałem, to chodzi Ci o puszczenie trzeciego węża z kablami? Myślę, że po ich przedłużeniu i opleceniu powinny wyglądać lepiej niż pusty, niezalany niebieskim płynem wąż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Co do samego ustawienia. Trochę blisko ta chłodnica stanowiska, ciut niżej i byś ją miał na wysokości głowy jak siedzisz :) No i w samej obudowie sporo wentylatorów. Można by skorzystać z przewagi jaką daje ci odprowadzenie większości ciepła poza obudowę i wywalić większość, jak nie wszystkie wentylatory z budy. Chyba że nie przeszkadza ci dodatkowy szum, wtedy spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Też właśnie zastanawiałem się nad odstrzałem kilku wentyli, ale cały czas mam w głowie obraz palącej się sekcji zasilania, gdy będę próbował wydusić maksymalne OC (4 GHz?)... Chyba najrozważniej byłoby zostawić 1 wentyl przed koszykiem 3.5 żeby dmuchał w stronę zasilacza i jeszcze nie chłodzonej cieczą grafiki, 1 w zatoce 5.25 by razem z tylnim tworzył tunel powietrzny chłodzący NB i sekcję. Jeśli chodzi o to, co w przyszłości (prawdopodobnie) pojawi się w projekcie, to: oświetlenie białe LED wnętrza obudowy oploty i dopracowanie kabelkologii piankowy 'kubraczek' dla pompki top do bloku i backplate'y z plexy siateczkowy cover na chłodnice Oczywiście, niczego nie obiecuję :P Nie będę kłamał - na najbliższe pół roku projektem z najwyższym priorytetem będzie jednak 'projekt matura', reszta niestety spada w dół... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Pit w sprawie ewentualnej osłony z np siatki Hex pisz do Zedmena Mam od niego taką siatkę i jest super...w sam raz na chłodnicę,chroni finy a nie tłumi flow. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 8 Listopada 2011 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Lekka nadwyżka czasu zaowocowała testami OC (które, niestety, najlepsze nie są)... Wygląda na to, że trafiła mi się lipna sztuka CPU/płyty. Albo oba na raz. Żeby ustabilizować 3.5 GHz musiałem napięcie NB podbić na 1.425v, co jest chyba szczytem raczej niskobudżetowych płyt, natomiast każde wyższe napięcie na CPU powoduje 'halt' płyty, prawdopodobnie z powodu zbyt dużego ciepełka/zbyt małej wydajności sekcji zasilania... 3.6 GHz za diabła już nie mogłem utrzymać stabilnie, więc dałem sobie z tym spokój. +25% gratisu to i tak miło, a zbyt pazernym w życiu też być nie można ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zbroję się już do roboty w trakcie przerwy świątecznej: paski LEDowe (biały zimny) - planowane wewnątrz obudowy + za monitorem otwornica do drewna (wreszcie będą dziury w blacie...) kilka złączek od Angeli (naprawa lekkiego wycieku + kilka lepszych połączeń w planach [tak, fillport zatykany korkiem od Nitro to nie najlepsze rozwiązanie]) 4 metry kabla - postaram się dokończyć mojego poor man's Poweradjust'a i wyprowadzić od niego kable śledziem z tyłu obudowy możliwe jakieś oploty, ale tego nie obiecuję bo po w/w zakupach znów pustka na koncie :( I will be back ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedmen Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 We will be on standby! :) Biały za monitorem nie da po oczach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Biały za monitorem nie da po oczach?Wydaje mi się, że nie. Światło będzie (powinno?) się rozpraszać na ścianie. To, co chciałbym osiągnąć to coś w stylu Ambilight'a - by nie męczyć wzroku nocnymi eskapadami internetowymi/filmowymi i jednocześnie móc się pozbyć lampki biurkowej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Długi i pełny pracy dzień za mną, a więc oficjalnie: Niestety, brak lustrzanki pod ręką, wszystkie fotki ustrzelone przez HTC HD2, w sztucznym świetle... - ale nie jest źle. Zaczynamy: 10m oplotu MDPC od sleeveking'a: Zasilanie dla pompy, wentyli i ledów: Zdecydowałem się porzucić molexy, gdyż ich spinanie/rozpinanie nie należy do najszybszych/najwygodniejszych, i zaopatrzyłem się w takie wtyczki: Zapowiadany poor man's Poweradjust na froncie (+ szczypta kurzu :x): Pierwszy przełącznik to włącz/wyłącz ledy na monitorze i w budzie, pozostałe dwa przełączniki to regulatory 12v/7v, osobny dla pompy i dla wentyli. Pora na moje pierwsze oploty - przedłużka dla wentylatorów: ... i dla pompy: Montaż ledów na tyle monitora: Przypominam, że lutowania wciąż się uczę, a zaczynałem od tutoriali na YT, więc jeśli jesteś zawodowym elektrykiem - proszę, przeskocz 1 zdjęcie :D Może nie wygląda to zbyt estetycznie, ale meh - działa, a to i tak tył monitora, a kable w żadnej kombinacji się ze sobą nie zetkną (sprawdzałem), więc jest git. Efekt końcowy walki z ledami: W rzeczywistości podświetlenie monitora jest lekko mocniejsze, niż na zdjęciu, ale nie bądźmy zbyt wymagający w stosunku do aparatu w telefonie... Na dziś, a raczej wczoraj, to już koniec. Wciąż pozostała mi masa rzeczy do zrobienia - całość zmontowałem na szybko, żeby tylko zalać/odpowietrzyć układ i przetestować całą tą kabelkologię. Jutro, albo raczej dziś, postaram się już to 'ogarnąć na cacy' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ciekawy patent z tymi wtyczkami. Ogólnie rzecz biorąc raczej te ledy za monitorem by u mnie nie przeszły, ale na pewno ciekawy dodatek. Byle do przodu co nie ? :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Nie myślałeś o jakimś zwykłym wężu przezroczystym. Bo jak dla mnie ten ogrodowy wszystko psuje. A tak bardzo ładne i klimatyczne WC. Diody dla mnie mogły by być za TV, w monitorze by to u mnie nie przeszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _pit Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 LEDy za monitorem zamontowałem nie dla picu i bajeru :D Moje oczy nie potrafią spędzać długich godzin nocnych przed monitorem bez dodatkowego oświetlenia. Dzięki ledą mogłem się w końcu pozbyć tandetnej lampki biurkowej, która ulokowana była za monitorem by ulżyć moim ślepią ;) Nad zmianą węża zastanowię się, gdy zrobię już blok na GPU - wąż ten (przemysłowy, nie ogrodowy ;p) jest bardzo twardy, co uniemożliwia manipulację nim, która może się przydać przy dołożeniu kolejnego bloku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...