RalfButton Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Witam, jak w temacie. Dostałem lapka służbowego z Win 7 na pokładzie i mam problem z otwieraniem niektórych stron np allegro Objaw - strona zaczyna się otwierać i nigdy nie kończy Mogę spingować dany adres. Jeżeli tego samego lapka podłączę do netu z wykorzystaniem telefonu jako modemu to te same strony się ładują. Stąd moje podejrzenie pada na router. Nie udało mi się do mojego Routera z Modemem ADSL Annex A znaleźć nowego firmware'u. Pytanie - czy ktoś spotkał się z podobnym problemem (może z tym samym sprzętem)? Czy warto szukać i kombinować czy może ze względu na to, że wspomniany TP-Link ma już swoje lata, należy go wymienić na coś nowszego/lepszego (na co?) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Zrób ping do adresu 216.239.59.99... Oczywiście zakładam, że nie masz nic poblokowane w firewall'u i antywirze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RalfButton Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 nie mogę spingować podanego adresu. Mam zainstalowane Symantec Endpoint Protection - wyłączyłem podczas próby pingowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Spróbuj ustawić na routerze na sztywno adresy DNS providera (TP), a na lapku, w ustawieniach konkretnego połączenia sieciowego, ustaw jako DNS adres bramy/routera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) Też walczyłem ostatnio z tym routerem. Swoją drogą badziewie rzadkie. Udało mi się znaleźć nawet nowszy firmware, ale na stronie tureckiej Tp-linka. Najciekawsze jest to, że jak napisałem maila z pytaniem o dostępność aktualizacji do tego urządzenia, to odpisali, że nie jest już wspierany. Chyba jakiś żart, skoro we własnej firmie taką dezinformację mają. Tu jest najnowszy soft dla wszystkich tych którzy mają ten model. http://www.tp-link.com/tr/support/download.asp?a=1&m=TD%2DW8910G Mam nadzieję, że przyda się komuś ta aktualizacja, bo ten firmware bardzo ustabilizował modem. Przestał się w końcu wieszać a szukałem chyba z miesiąc. Edytowane 8 Października 2011 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...