Tobi_ Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Składam komputer i utknąłem na obudowie. Miałem zamiar kupić SilentiumPC BT-410 (Brutus 410) ale nigdzie go nie ma. Przeglądam inne i mam dylemat. Pomyślałem o modelu niższym - Brutus 310 ale ten ma 1 wentylator i po dokupieniu i tak wychodzi cena 410. Zresztą mogę dać trochę więcej, pomyślałem więc o Gladiusie 800 oraz o Pilum. Przy czym te obudowy po prostu mi się nie podobają. :) Podoba mi się za to NZXT Lexa S ale po przeczytaniu opinii chyba sobie ją odpuszczę (zresztą jest trudno dostępna). Pomyślałem także standardowo o Cooler Masterze (Elite 430) ale ponoć gorsza od Gladiusa/Pilum. I finalnie znalazłem jeszcze Thermaltake A90 - raczej mało popularna i niewiele o niej opinii (w krótkim podsumowaniu - ładna, solidna, brak zarządzania okablowaniem i wysokie temperatury GPU). No i mam już taki mętlik, że sam już nie wiem co kupić. :) Wymagania - solidna, przewiewna obudowa z zasilaczem na dole, okno niepotrzebne, nie używam FDD, grafika ma ~26 cm. Wizualnie - nie odpust czyli żadne warriory, transformery i inni rycerze Jedi. Chociaż podobają mi się takie obudowy jakie robi np. NZXT lub np. Aerocool Sixth Element (ta jest dla mnie trochę za droga). Najlepiej w cenie ok. 200 zł, w uzasadnionych przypadkach do 250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Brutusa 410 nigdzie nie ma? Jest chociażby tu i w nieskończonej ilości sklepów będzie w ciągu tygodnia... A90 chyba nie ma żadnej przewagi nad brutusem, a jest o 50zł droższy. Zdecydowanie najsolidniejsza z tych bud to Pilum. Ma grube blachy i na prawdę porządnie trzyma się kupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi_ Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 "Dostępność: w dostawie". I wszędzie jest w dostawie, data przesunęła się po raz kolejny, tym razem z 6, na chyba 8 września. Nie chce mi się czekać kolejny tydzień. A może olać te dywagacje i kupić Fractal Design Core 3000 za 257 zł, choć szpetna :P :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Eetam od razu szpetna. :P Fakt, że w końcówce budżetu, ale wykonanie świetne, 3 wentyle z regulatorem w standardzie, dobrze przemyślane wnętrze, generalnie bardzo warto. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Core 3000 w techplanet chyba była tanio. W każdym razie jest sporo dobrych obudów jak np 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 czy 11. Pomyśl też o Cubitekach i Midgardzie czy Pantheonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi_ Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Dzięki za rady. Zamówiłem Cubiteka Tattoo Fire. Troszkę przedłożyłem design ponad funkcjonalność - mogłem dołożyć 20 zł do Pantheona, ew. zaoszczędzić 50 zł przy zakupie Core 3000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...