Skocz do zawartości
Tobi_

Jaka obudowa do nowego zestawu?

Rekomendowane odpowiedzi

Składam komputer i utknąłem na obudowie. Miałem zamiar kupić SilentiumPC BT-410 (Brutus 410) ale nigdzie go nie ma. Przeglądam inne i mam dylemat.

Pomyślałem o modelu niższym - Brutus 310 ale ten ma 1 wentylator i po dokupieniu i tak wychodzi cena 410. Zresztą mogę dać trochę więcej, pomyślałem więc o Gladiusie 800 oraz o Pilum. Przy czym te obudowy po prostu mi się nie podobają. :)

Podoba mi się za to NZXT Lexa S ale po przeczytaniu opinii chyba sobie ją odpuszczę (zresztą jest trudno dostępna).

Pomyślałem także standardowo o Cooler Masterze (Elite 430) ale ponoć gorsza od Gladiusa/Pilum.

I finalnie znalazłem jeszcze Thermaltake A90 - raczej mało popularna i niewiele o niej opinii (w krótkim podsumowaniu - ładna, solidna, brak zarządzania okablowaniem i wysokie temperatury GPU).

No i mam już taki mętlik, że sam już nie wiem co kupić. :)

Wymagania - solidna, przewiewna obudowa z zasilaczem na dole, okno niepotrzebne, nie używam FDD, grafika ma ~26 cm. Wizualnie - nie odpust czyli żadne warriory, transformery i inni rycerze Jedi. Chociaż podobają mi się takie obudowy jakie robi np. NZXT lub np. Aerocool Sixth Element (ta jest dla mnie trochę za droga).

Najlepiej w cenie ok. 200 zł, w uzasadnionych przypadkach do 250.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brutusa 410 nigdzie nie ma?

Jest chociażby tu i w nieskończonej ilości sklepów będzie w ciągu tygodnia...

A90 chyba nie ma żadnej przewagi nad brutusem, a jest o 50zł droższy.

Zdecydowanie najsolidniejsza z tych bud to Pilum. Ma grube blachy i na prawdę porządnie trzyma się kupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dostępność: w dostawie". I wszędzie jest w dostawie, data przesunęła się po raz kolejny, tym razem z 6, na chyba 8 września. Nie chce mi się czekać kolejny tydzień.

A może olać te dywagacje i kupić Fractal Design Core 3000 za 257 zł, choć szpetna :P :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi