Skocz do zawartości
Ghostman

[AS 3.0] Przekazywanie parametru między plikami swf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki kod w moviecplip1

var liczba;var url:String;var variables:URLVariables;test.addEventListener(MouseEvent.CLICK, parter);function parter(e:MouseEvent) {	url = "testowy.swf";	variables = new URLVariables();	variables.wartosc = "1";	laduj();}function laduj(){	  var request:URLRequest = new URLRequest(url);  request.data = variables  try {    navigateToURL(request, '_blank');  } catch (e:Error) {    trace("Błąd");  }}

i taki kod w movieclip2

if (MovieClip(this.parent.parent).variables.wartosc == "1"){ aaa.alpha = .2}
narazie głupoty dla testu, jak mi to zadziała to zrobię to co potrzebuję

W tym kodzie po kliknięciu na button "test" w nowym oknie przeglądarki wyświetla się druga aplikacja.

Chciałbym zrobić dwie rzeczy:

Otworzyć nowe okno, ale nie w nowej karcie tylko w nowym oknie o określonych rozmiarach.

Przekazać wartość do swf w tym nowym oknie.

Ktoś wie jak to zrobić?

Do pierwszego problemu próbowałem tego ale nie działa.

Poradziłem sobie z przekazywaniem parametru.

swf1

var so:SharedObject;so = SharedObject.getLocal("plik", "/");......function mojafunkcjazeventlistenera(evt:MouseEvent):void {	so.data.miejsce = "przekazywane_string"	so.flush()	laduj();}function laduj(){	   request = new URLRequest(url);  try {    navigateToURL(request, '_blank');	  } catch (e:Error) {    trace("Błąd - brak pliku z rzutami na stronie");  }}

swf2

var so:SharedObject = SharedObject.getLocal("plik", "/");so.data.miejsce //z tym trzeba zrobić co się chce - ja wsadziłem to w switch case i działa

Tylko jeszcze nie wiem jak otworzyć w nowym oknie w określonych rozmiarach a nie w nowej karcie.

Edytowane przez Ghostman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi