Skocz do zawartości
Blovesx

Asus Sabertooth P67 B3-revision

Rekomendowane odpowiedzi

olej te temperatury, ja prawde mówiąc zdemontowałem te śmieszną osłonę z płyty i bez nawiewu i supercyrkulacji wszystko funkcjonuje jak należy, skoro lepsze podzespoły montują to twemperatury rzedu 60c nie powinny być problemem, w ogóle korzystasz z tego usb3.0 bo ja to wyłaczyłem w biosie, dostep do gniazd otylca to tak jakby wcale ich nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiałem nad tą płytą, już ją miałem kupić, ale mam dylemat, po przeczytaniu kilku wpisów, jak się ta płyta grzeje, poza tym obejrzałem też film i wyniki, z których wniosek jest taki, że trzeba do niej dokupić wiatraczek, który daje dodatkowy hałas, a mi zależy na ciszy. Skoro mam zatem zdjąć to ustrojstwo, to nie lepiej w ogóle kupić inną płytę, np. np Asus P8P67 lub P8Z68-V Pro? czy one nie mają tak dobrych komponentów? czy opinia pracownika polskiego działu asusa, który pisze, że ta płyta to po prostu wymysł tajwańskiego marketingu, bo i ona znajdzie swych nabywców, nie jest prawdziwa? czy jeśli coś by się zepsuło na płycie, to warunkiem gwarancji nie jest używanie tego wiatraczka 40 mm montowanego między prockiem a PCI-Express 16?

Edytowane przez mariobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak sprawdzali te temperatury ale jako posiadacz tego modelu stwierdzam organoleptycznie że nic się nie grzeje, też się martwiłem bo ten asusowski program do monitoringu (przynajmniej pierwsze jego wersje z wczesnymi biosami) pokazywały temperature niektórych podzespołow nawet 120c, po ich wymacaniu okazywały się ledwie letnie, uprzedzając twoje pytanie jak to zrobiłem, mam zdjęty ten badziewny plastik zwany również thermal armor, dodam tylko że jeśli chodzi o sekcje zasilająca to pod linxem dodtykające radiatora temperatura na wyczycie nie przekracza 50c, także opinie o grzaniu morzesz smiało miedzy bajki włożyć, z tym że w tej cenie wolałbym kupić asrocka extreme 4na z68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi