Ghostman Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Witam Problem jest tego typu, że mam neostrade 2mb/s i jak chce coś ściągać czy oglądać jakieś filmiki z onetu, youtube i innych to przy włączonym kasperskim chwile się ściąga/ładuje filmik i się zatrzymuje i trzeba od początku, bo dalej nie chce zastartować. Jak wyłączę kaspera to jest ok. Miał ktoś taki przypadek? Dodam, że na wszystkich innych internetach do jakich się podłączam nie ma takiego problemu tylko na neostradzie. łącze się przez livebox bez względu czy kablem czy wifi. Dla onetu to mam nawet wykluczenia na filtr bannerowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aimar Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Widocznie wlasnie to polaczenie na neostradzie ustawiles jako filtrowane w fw kasperskiego. Sprawdz jakie masz tam reguly zapisane, ew nie wylaczaj calego kasperskiego, a tylko jego fw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam Odkopuje temat, bo wraz z nowym kasperskim problem nie ustał. Zaznaczam, że występuje jedynie na neostradzie. Nie dodawałem do reguł żadnych dodatkowych filtrów toteż nie zamierzam wyłączać filtra dla neo skoro na innych internetach działa dobrze. Może jest jakaś opcja w kasperskim powodująca takie działanie? a może to wina liveboxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachcomp Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 A patrzyłeś czy to samo dzieje się przy innym AV. Upewnij się na 100% czy to właśnie nie wina Kasperskiego. A z doświadczenia wiem, że on lubi blokować sobie czasami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...