kijoy Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Witajcie, chciałbym kupić sobie komputer w granicach 2200-2400 zł, praktycznie do wszystkiego, zarówno do gier i zabawy, jak i do pracy. Idę teraz na studia, więc chciałbym żeby posłużył mi trochę, dlatego jak możecie to podawajcie najlepsze propozycje. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Podaj jeszcze czy wolisz 15,6", czy 17,3" oraz w kwestii system; skoro na studia, zorientuj się, czy Twoja uczelnia uczestniczy w programie MDSN AA, jeżeli tak, to warto wziąć komputer bez systemu, bo stamtąd możesz mieć go za darmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kijoy Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Wolę 15,6", preferowałbym system Win 7, ale brak systemu nie jest dla mnie żadnym minusem. Mogę go zawsze dokupić oddzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 W takim razie ja od siebie podrzucę Asusa X53SV: i3+win7, i5 bez systemu oraz Samsung RF511. Asus ma lepszą obudowę, bo od zewnątrz chropowatą, od wewnątrz aluminiową, Samsung jest błyszczący i plastikowy. W kwestii baterii też wygrywa Asus - 5200 mAh vs 4400 mAh w Samsungu. Samsung za to ma 2x USB 3.0 i Bluetooth 3.0, czego w Asusie nie uświadczysz. Matryca w obu jest podobna, czyli bez szału (błyszcząca, kąty patrzenia mocno średnie). Dysk pojemnościowo większy ma Asus (750 GB), Samsung za to 500 GB, ale szybszy, bo 7200 obr./min. (Asus 5400obr./min.). Ja osobiście zdecydowałem się niedawno na Asusa, tyle że w wersji 17,3", ale bebechy te same (z resztą w sygnaturze jest wszystko). i nie narzekam. Ty wybierz co Ci najbardziej pasuje. I jeszcze raz radzę zainteresować się programem MDSN AA na swojej uczelni, bo w ten sposób można zaoszczędzić trochę pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kijoy Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Przeglądałem już stronę, uczestniczy w tym programie, więc zaoszczędzę przy odrobinie czasu i zaangażowania. Dzięki, za informacje o tej akcji ;] Przeglądałem tego Asusa, bardzo mi się podoba, ale natknąłem się też na inny model, który jest ''praktycznie'' identyczny. Może po prostu dlatego, że niezbyt się na tym znam : p czy ten asus różni się czymś od tego ? Pytam bo cena jest identyczna, a może jeden jest w pewnym sensie ''lepszy'' niż drugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 czy ten asus różni się czymś od tego Jeden pies - wybrałbym brązowego, bo pomijając kwestię dysku, to ma matową, fajną pokrywę matrycy a srebrny błyszczącą. Swoją drogą seria X/K53 jest naprawdę godna polecenia 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Nie, one niczym się nie różnią, X53SV to jest tak naprawdę K53SV, tylko skonfigurowany zgodnie z życzeniem importera, a nie tak jak sobie Asus wymyślił. Nawet w Windowsie serie X53,X73 wyświetlają się jako K53/K73. A ten srebrny ma identyczną pokrywę matrycy co brązowy, różnią się tylko położonym lakierem. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić w krestii obudowy,to błyszcząca obudowa matrycy od środka, przez co przy otwieraniu trochę się palcuje. Ale to akurat taki detal, ja ze swojego jestem bardzo zadowolony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kijoy Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Ok, wezmę tego Asusa, wielkie dzięki za pomoc i radę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 A ten srebrny ma identyczną pokrywę matrycy co brązowy, różnią się tylko położonym lakierem.Nie wprowadzaj w błąd - srebrny ma czarną, lakierowaną, z deseniem pod lakierem a brązowy - brązową, matową, o szorstkiej, przyjemnej fakturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Porównuję to co widzę na zdjęciu (k53) z tym co widzę na własne oczy (x73) i wydawało mi się, że to jest to samo. Możliwe jest jednak, że się mylę, bo, jak już powiedziałem, opieram się tylko na zdjęciu z x-koma. Kłócił się nie będę, bo skoro się z przekonaniem wypowiadasz, uważam, że wiesz lepiej (widziałeś na własne oczy/ktoś Ci mówił/widziałeś lepsze zdjęcie - niepotrzebne skreślić). A jeżeli wprowadziłem w błąd to przepraszam (chociaż nie obiecuję, że to się już nie powtórzy :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Wiem, bo codziennie nimi handluję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...