mastermorii Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Witam, pytałem już na różnych forach o zestaw komputerowy i wybiorę chyba jeden z tych 2 zestawów: 1 ZESTAW Procesor: Intel Core i5-2500k 769 zł Płyta główna: AsRock P67 PRO3 B3 369 zł Pamięć RAM: GoodRam 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9 146 zł Wentylator: Thermaltake Contac 29 112 zł Dysk twardy: Crucial M4 64GB 388 zł Drugi dysk twardy: Samsung SpinPoint 1TB F3 (HD103SJ) 195 zł Karta graficzna: Asus GeForce GTX 570 DirectCu II 1294 zł Nagrywarka DVD: Samsung SH-222AB 76 zł Obudowa: SilentiumPC Gladius 800 Pure Black 211 zł Zasilacz: Thermaltake Toughpower XT 575W 293 zł System Operacyjny: Windows 7 Home Premium OEM 64Bit PL 358 zł 2 ZESTAW Zestawy komputerowe na Wrzesień 2011 | PurePC.pl Oczywiście do 2 zestawu ten sam system i jakaś obudowa. Za resztę listwa, mycha, klawiatura itp. Który zestaw wybrać, a może ktoś ma inną, lepszą propozycję. Zależy mi na (może głupio to zabrzmi) grach, ewentualnie porobię coś w Blenderze (ale do tego wystarczyłby o wiele słabszy komputer), więc głównie gry. Proszę o radę w jakim sklepie to kupić, bo jestem zielony w tych sprawach, mieszkam 60 km od Wrocławia, więc raczej sklepy z tej okolicy. Dziękuję z góry za pomoc, liczę na Wasze doświadczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Pierwszy zestaw jest lepszym wyborem (to chyba nawet zestaw mojego autorstwa). W grach nie będziesz miał pożytku z i7, podobnie jak z pamięci 1600MHz. Referencyjny model karty graficznaj na pewno nie będzie cichy. Co do zasilacza - W XFX XXX 650W nie znajdziesz modułów DC-DC, które posiada Thermaltake Toughpower. No i ciężko powiedzieć, czy na Xigmeteku zrobisz satysfakcjonujące OC procesora. Z kolei w pierwszym zestawie masz procesor w niczym nie odstający w grach od i7-2600k, tańsze i tak samo wydajne pamięci, lepsze chłodzenie na procesor, niereferencyjny model karty graficznej z dobrym chłodzeniem i porządny zasilacz. Dla nie wybór jest oczywisty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...