Skocz do zawartości
`fdl`

Problem po złożeniu kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie forumowicze!

Złożyłem dzisiaj kompa o następującej konfiguracji:

- Asrock P67

- i5 2500k

- GoodRAM 2x4GB 1333MHz

- Sapphire HD6850

- Seasonic M12II 520W

- chłodzenie CPU: Zalman Performa

Po włączeniu zasilania słychać wiatraki, radiator od CPU jest zimniutki, a na ekranie monitora nic nie ma. W czasie uruchamiania się na płycie głównej pojawiają się następujące kody: 32,60,70,96,99,A3 (ten kod pozostaje do końca).

Wydaje mi się, że wszystkie dodatkowe wtyczki zasilające podłączyłem (12V na 8 pinach przy CPU oraz dodatkowe zasilanie do grafiki na 12pinach). Smrodu żadnego nie wyczułem i wydaje mi się Zalmana posadziłem jak należy.

Liczę na Waszą pomoc, bo kompletnie nie wiem co się dzieje. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk i napęd są, lecz nie podawałem ich, bo myślałem że to nieistotne. W każdym razie dysk to Seagate 2TB, a napęd to jakaś najzwyklejsza nagrywarka DVD Samsunga na SATA. Obydwa urządzenia jakoś sobie działają.

Grafika siedzi na pewno dobrze, pamięci raczej też, sprawdziłem tylko jedną z pamięci pojedynczo, do drugiej musiałbym zdjąć chłodzenie z CPU, a dziś sobie już to daruje. Anyway, tutaj też wygląda wsio ok.

Dzięki za szybkie odpowiedzi!

[edit]

Nic nie mam na IDE, oba urządzonka są na SATA. Do BIOS-a też nie mam dostępu, bo nic się nie wyświetla na monitorze.

Zauważyłem jeszcze, że gdy odłączę extra zasilanie od grafiki, to ostatnim kodem jest d6

[edit2]

Zacząłem odłączać kolejne kable i wierzcie mi lub nie, ale wkładając po raz drugi kabel od klawiatury, komputer zaskoczył :D

Dzięki za zainteresowanie!

Edytowane przez `fdl`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem odłączać kolejne kable i wierzcie mi lub nie, ale wkładając po raz drugi kabel od klawiatury, komputer zaskoczył :D

No to dobrze, że na takiej błahostce się skończyło. Teraz pozostaje katować kompa do granic możliwości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi