Skowi Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Witam, posiadam router Cerberus ADSL LITE od kilku lat. Wcześniej miałem net 1Mb/s i żadnych problemów. Jednakże po przejściu na prędkość 6Mb/s od Orange, zaczęły się schody. Zamiast wspomnianych 6 Mb, mój router udostępnia mi ~3,5 Mb. Po konsultacjach na infolinii, przysłano nam pomoc techniczną. Pan podłączył swojego laptopa i pokazał mi, że u niego łapie 6Mb. Także po podłączeniu przeze mnie modemu otrzymanego od Orange osiągam ~5,5 Mb. Doczytałem się, iż router ten może odbierać dane do 8 Mb/s, toteż wina nie leży chyba po stronie ograniczeń. Pozostaje, tylko konfiguracja. Firmware został zmieniony na ten firmy Safecom, jednak nic to nie pomogło. Chciałbym się dowiedzieć, czy router ten faktycznie może udostępniać te 6 Mb/s, a jeżeli tak, to prosiłbym o pomoc w skonfigurowaniu go do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Nic tam więcej nie poustawiasz - ten sprzęt jest zbyt stary - brak ADSL2+, zresztą na forum Pentagrama też Ci to potwierdzili ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowi Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Na forum Pentagrama, dostałem takie rady jakie dostałbym od laika, który chce pomóc, ale nie za bardzo wie jak. Dlatego też postanowiłem zasięgnąć rady gdzie indziej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Ale tu nie ma już co ustawiać - cokolwiek byś nie ustawił (a napewno już próbowałeś większość opcji) i tak ograniczenia sprzętu nie ominiesz - nawet zmianą firmware'u... Jeśli faktycznie potrzebujesz routera, to poszukaj sobie na Alledrogo routerów ZTE (to te co TePsa, Orange dają przy podpisywaniu umowy) - ludzie wystawiają je za parę złotych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...