Skocz do zawartości
Skowi

Cerberus ADSL LITE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam router Cerberus ADSL LITE od kilku lat. Wcześniej miałem net 1Mb/s i żadnych problemów. Jednakże po przejściu na prędkość 6Mb/s od Orange, zaczęły się schody. Zamiast wspomnianych 6 Mb, mój router udostępnia mi ~3,5 Mb. Po konsultacjach na infolinii, przysłano nam pomoc techniczną. Pan podłączył swojego laptopa i pokazał mi, że u niego łapie 6Mb. Także po podłączeniu przeze mnie modemu otrzymanego od Orange osiągam ~5,5 Mb. Doczytałem się, iż router ten może odbierać dane do 8 Mb/s, toteż wina nie leży chyba po stronie ograniczeń. Pozostaje, tylko konfiguracja.

Dołączona grafika

Firmware został zmieniony na ten firmy Safecom, jednak nic to nie pomogło.

Chciałbym się dowiedzieć, czy router ten faktycznie może udostępniać te 6 Mb/s, a jeżeli tak, to prosiłbym o pomoc w skonfigurowaniu go do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu nie ma już co ustawiać - cokolwiek byś nie ustawił (a napewno już próbowałeś większość opcji) i tak ograniczenia sprzętu nie ominiesz - nawet zmianą firmware'u...

Jeśli faktycznie potrzebujesz routera, to poszukaj sobie na Alledrogo routerów ZTE (to te co TePsa, Orange dają przy podpisywaniu umowy) - ludzie wystawiają je za parę złotych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi