gras Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Witam Planuje zakupić nowego laptopa na studia i zastanawiam się nad tymi dwoma. http://www.x-kom.pl/p/69279-notebook-laptop-17,3-dell-xps-l702x-i7-2630qm-8gb-500-dvd-rw-1080p-3d-tv.html http://www.x-kom.pl/p/70586-notebook-laptop-17,3-asus-n75sf-v2g-tz078v-8-i7-2630qm-8gb-750-brcom-7hp64.html różnica to: cena, funkcja 3D, bluray, głośniki... różnica w sprzęcie nie jest wielka natomiast cenowa to prawie 600zł dlatego jestem bardziej za asusem, ale proszę o wszelkie wasze sugestie i uwagi pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Sam mam Della, ale przy tej różnicy w cenie chyba nie ma większego sensu dopłacać aż 600 złotych. Jakby w przypadku XPS-a była gwarancja NBD to jeszcze można się zastanawiać, ale tak nie jest. W dodatku Dell nawet nie ma systemu. Wydaje mi się, że na stronie może być błąd, bo taka cena za Della jest aż niewiarygodnie wysoka, uwzględniając dokupienie systemu prawie 1000 złotych więcej niż Asus. 3D, większa bateria czy podświetlana klawiatura absolutnie nie są warte wydania takiej kwoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gras Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 W zasadzie to tak naprawdę zależy mi trochę na tej funkcji 3D bo myślę że to będzie bardziej na przyszłość, bo zewnętrzną nagrywarkę blu ray można zawsze kupić ;p No własnie cena jest trochu taka dziwna bo prawie 600zł tańszy jest ten sam model ale bez Ekranu FullHD 3D ale z systemem -,- błąd strony czy fakt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Fakt. 3D to jest bajer, który bardzo wpływa na cenę, a za dużo nie daje. Ta wersja bez 3D, a z systemem jest nawet lepsza, bo ma gwarancję NBD. Chyba, że zależy Ci na Full HD, to weź Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gras Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Witam jeszcze raz do tematu chyba jednak zdecyduję się i kupie mniejszego laptopa 15" żeby łatwiej mi było się z nim transportować a do tego wezmę ekran 22" full hd do siedzenia w domu. Pytanie tylko czy po podłączeniu do tego laptopa http://www.x-kom.pl/p/69260-notebook-laptop-15,6-dell-xps-l502x-i7-2630qm-8gb-500-dvd-rw.html# monitora będzie możliwość odtwarzania gier\filmow w rozdzielosci FULL HD? czy karta znajdująca się w laptopie po prostu jej nie obsługuje 1080p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Spokojnie wyświetli FullHD. Matryca w laptopie nie ma tutaj żadnego znaczenia. Kwestia tylko czy ta grafika będzie pozwalała na granie w takiej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...