Skocz do zawartości
.PaVLo.

ASUS P8Z68 (Wszystkie modele)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam prośbę aby ktoś wrzucił tutaj zdjęcie tyłu płyty ASUS P8Z68 Deluxe. Chodzi mi o tą blaszkę pod soketem procka, jak ona wygląda, jakie ma wymiary. Szukałem na necie, ale wszędzie jarają się górą płyty a nikt nie raczy nawet pokazać tyłu. Po co mi to ?, ano muszę wybrać blok na CPU, który ma odpowiedni backlpate, który nie będzie kolidował z tą blaszką na płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie obejrzałem pewien test bloku pod s1155 i właśnie jedna z backplate opierała się o tą blaszkę. Ale mimo to wolałbym wiedzieć wcześniej jaka jest ta blaszka na asusie :)

Dołączona grafika

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie czy działa wam oszczędzanie energia tzn chodzi mi o dwie opcje mianowicie C3\C6 czy macie jakieś niestabilności

pozdr

Na razie jestem w fazie wyszukiwania napiecia do stabilnej pracy, potem zajme sie oszczedzaniem energii, wiec zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił się nowy bios 0902 dla płyt pod Z68

Maximus IV Extreme-Z

Maximus IV GENE-Z

P8Z68 DELUXE

P8Z68-V

P8Z68-V PRO

Zmiany:

Enable support for Next Gen 22nm Processor.

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos mial juz do czynienia z plyta ASUS P8Z68-V LX? W necie praktycznie brak recenzji uzytkownikow odnosnie tej plyty, a wydaje sie, ze jest to calkiem ciekawy zakup. Przede wszystkim jest znacznie tansza od wersji PRO i innych wyzszych. Minusem jest to, ze nie jest SLI-kompatybilna. Dziala w Crossfire, ale tylko w konfiguracji 16x, 4x. Poza tym, z tego co wyczytalem, posiada wszystkie zalety wyzszych modeli. Dodatkowo, wg. ASUSa jest w pelni zgodna z PCIe 3.0 (w przeciwienstwie do np. wersji PRO pierwszej rewizji) i posiada support Ivy Bridge 22 nm.

Wiec co z nia jest nie tak? Przeciez SLI to tak naprawde margines a wiekszosc i tak montuje odpowiednio mocna pojedyncza karte graficzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z Windowsem i pewnie dotyczy to również płyty głównej.

W zasadzie wszystko działa dobrze, ale podczas uruchamiania systemu wyskakują mi trzy takie same komunikaty

A wygląda to tak jak w załączniku.

Nie wiem jak mam się tego pozbyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi