Skocz do zawartości
Boxer Edward

Kolejna modernizacja PC. 450-500zł CPU/MOBO/RAM

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, znowu zgłaszam się do Was, ponieważ po raz kolejny postanowiłem coś usprawnić w swojej skrzynce. Mój sprzęt podany w sygnaturze uległ małej zmianie - wymieniłem 8800GS na Gigabyte 5670 OC 1gb DDR5, ponieważ dostałem ofertę jej zakupu za 140zł (wydajność nieco większa od 8800GS, a prądu bierze mniej).

Teraz pomyślałem o sprzedaży całego sprzętu (MOBO+CPU+RAM) i zakupie czegoś na 775 lub Am3. Ewentualnie upgrade obecnej platformy - co już z doświadczenia wiem, zapewne będzie nie opłacalne. Do dyspozycji będę miał jeszcze ok. 250-300zł + kasa za sprzęt (150-200zł). Kartę wolałbym raczej zostawić, ale oczywiście wchodzi w grę wymiana na inną.

Podsumowując - mógłbym rozdysponować ok 450-500zł na CPU+MOBO+RAM. AthlonII X2/X3 + płyta pod AM3 + 4GB DDR3, czy może coś na Intelu? Jak zwykle liczę na Waszą fantazję ;)

P.S I chyba będzie trzeba wymienić zasilacz, jeśli złożymy jakiegoś potwora... (wolałbym tego uniknąć)

Edytowane przez Boxer Edward

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz AII X2/X3 ( ew. X4 jak starczy kasy ) + płyta AM3+ + 4GB ram .

W S775 nie opłaca się pakować jak masz kasę na co innego .

A SB jest trochę za drogie - sensowny I5 to koszt 600-750 zł , 350-400 zł płyta , ram 80 zł za 4 GB .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz AII X2/X3 ( ew. X4 jak starczy kasy ) + płyta AM3+ + 4GB ram .

W S775 nie opłaca się pakować jak masz kasę na co innego .

A SB jest trochę za drogie - sensowny I5 to koszt 600-750 zł , 350-400 zł płyta , ram 80 zł za 4 GB .

ASUS M5A78L-M/USB3 - AMD 760G, 4x DDR3, 1x PCI-E 16x, RAID, ATI HD3000, VGA. DVI, HDMI, S-AM3+ - Płyty główne - AMD Socket AM3+ na Arest.pl

+

Procesor AMD ATHLON II X3 440 3.0ghz (1807912714) - Aukcje internetowe Allegro

Taki zestaw będzie opłacalny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi