Wiedzmin_ Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 (edytowane) Chciałem kupić coś w rodzaju panelu 3,5 / 5,25 cala, by wyprowadzić kilka nieużywanych portów USB i jeden-dwa eSATA na przód obudowy. Jakież było moje zdziwienie, gdy w 7 sklepach w mojej miejscowości odesłano mnie z kwitkiem, w dodatku podsumowując że 'wydziwiam'... SERIO nikt nie używa USB z przodu / 2 porty w obudowie wystarczają? Postanowiłem się nie poddawać, w końcu od czego jest internet... Niestety jedyne w miarę sensowne rozwiązanie jakie mi się udało znaleźć to Aerocool CoolPanel III, który w dodatku jest w raptem 2 sklepach, z czego znany jest mi tylko Proline (niestety wynieśli się z Krakowa więc musiałbym płacić za przesyłkę). Czy zatem panele do obudów są towarem aż tak bardzo niszowym i w dodatku drogim? Prosiłbym o poradę co i gdzie kupić. Potrzebuję: - jak najwięcej portów USB, najchętniej nie przez HUB (w końcu mam te 6 nie podpiętych portów na płycie głównej) - miło by było gdyby pojawiło się eSATA - opcjonalnie słuchawki (/mikrofon), czytnik kart - nie zabijająca cena (~50-100zł) Edytowane 28 Stycznia 2012 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 (edytowane) Lian-Li Multimedia I/O Ports BZ-U06B czarny :: ..:: Angela.pl ::.. Scythe Kama Panel 3 - panel wielofunkcyjny :: Yooki.pl Panel USB + czytnik kart Lian Li BZ-S01 - czarny :: Yooki.pl Panel Lian Li BZ-U07B USB 3.0 - czarny :: Yooki.pl Lian-Li Multimedia I/O Ports BZ-U02B czarny :: ..:: Angela.pl ::.. Niestety Lian-Li nie jest tanią firmą, a zdaje się, że tylko oni produkują rzeczy, które mogłyby Cię interesować. Choć wygląda, że to co jest w ostatnim linku będzie Ci odpowiadać. Edytowane 9 Września 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Lian-Li Multimedia I/O Ports BZ-U02B czarny :: ..:: Angela.pl ::.. Niestety Lian-Li nie jest tanią firmą, a zdaje się, że tylko oni produkują rzeczy, które mogłyby Cię interesować. Choć wygląda, że to co jest w ostatnim linku będzie Ci odpowiadać. Łomatko, co oni robili z tym egzemplarzem co jest na fotce? Śrubki styrane strasznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Lian-Li Multimedia I/O Ports BZ-U06B czarny :: ..:: Angela.pl ::.. - extra, ale cena miażdży! Scythe Kama Panel 3 - panel wielofunkcyjny :: Yooki.pl - 150zł za 2 porty eSATA współdzielone z USB to niestety za drogo Panel USB + czytnik kart Lian Li BZ-S01 - czarny :: Yooki.pl - praktycznie ideał, ale nie ta cena... Panel Lian Li BZ-U07B USB 3.0 - czarny :: Yooki.pl - ponownie: cena, no i na razie nie mam portów usb3.0 Lian-Li Multimedia I/O Ports BZ-U02B czarny :: ..:: Angela.pl ::.. - jeszcze z 20-30zł za drogi, ale powiedzmy że by przeszło. tylko po cholerę ta klapka... no i tak jak kolega wyżej zauważył, ktoś się musiał ostro wyzwierzęcać nad śrubkami ze zdjęcia :D W każdym razie na chwilę obecną kandydat numer 1. Bardzo dziękuję za podpowiedzi i czekam na więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Został mi około tydzień na zakupy, może ktoś jeszcze widział coś fajnego/ciekawego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) Widzę że z panelem będzie ciężko... Rozszerzmy zatem poszukiwania o obudowę która: - jakościowo jest porównywalna z antec 300 - posiada minimum 2 (optymalnie 4) porty usb 2.0 (lub 3.0 z możliwością podpięcia pod 2.0 na mobo) ORAZ minimum 1port eSATA NA PRZEDNIEJ SCIANIE - cena z przedziału 150-300zł - zasilacz jest montowany na dole Zainteresowały mnie: - Revoltec sixty 3 - nie wiem jak z jakością wykonania - Revoltec sixty 4 - j/w; 2 usb więcej, ale zablokowany wlot powietrza z przodu i zasilacz montowany na górze - SilentiumPC Gladius GD-800 - prawie stałem się posiadaczem tej obudowy, ale po wyjęciu z pudła okazało się że zaślepki w zatokach 5,25 nie trzymają się tylko latają jak szalone - czy te obudowy są tak produkowane czy trafiłem na feler sztukę? - SilentiumPC Gladius GD-600 - j/w - CoolerMaster Gladiator 600 - mimo wieku prezentuje się chyba nieźle, pytanie co z montażem dysku ssd. Może byc też ciężko z dostępnością - NZXT M59 - brzydka jak noc, ale jedyną realną wadą jaką widzę to usb zbyt blisko siebie - Spire SP6003B-CE/R Savit 6003 Czy pominąłem coś wartego uwagi? Posiadaczy w/w towerek prosiłbym o opinie. Edytowane 25 Września 2011 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) Możesz zaszaleć z czymś niekonwencjonalnym CoolerMaster CM 690 II Advanced White RC-692A-WNN2 :: ..:: Angela.pl ::.. Mam właśnie w testach zwykłą wersję tej budy (Advanced) i muszę powiedzieć, że jest naprawdę ok. Nie ma poważniejszych mankamentów, a jak na taką cenę to nic tylko brać. Ewentulanie bardziej standardowa opcja CoolerMaster CM 690 II RC-692-KKN3 :: ..:: Angela.pl ::.. a w dodatku idealnie trafiająca w podany przedział cenowy. Wprawdzie nie miałem w rękach wspomnianych przez Ciebie Revolteców czy SilentiumPC, ale mogę się założyć, że te CM są sporo od nich lepsze. Edytowane 25 Września 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Odkopuję temat. Fundusze trochę wzrosły. Obudowa prawdopodobnie będzie taka: Fractal Design Core 3000 za 264zł Do tego myślę nad 2 panelami: Raidsonic IB-863-B za 131zł lub Akasa AK-HC-05BK za 149zł Różnica w cenie nie jest duża, za to w funkcjonalności (i być może jakości wykonania) raczej zauważalna. Znalazłem jeszcze coś takiego: Revoltec sixty 8 - czy ktoś posiada/testował tę obudowę? Jestem w dalszym ciągu otwarty na propozycje za równo pod względem obudowy jak i panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Osobiście kupiłbym SilentiumPC Regnum L50 i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Ciekawa, fajna i nawet się nad nią zastanawiałem, ale nie będzie za bardzo dostępu od góry do panelu, także niestety odpada :( EDIT: Właśnie zauważyłem, że FDC3000 ma tylko 2 zatoki 5,25... Niestety muszę poszukać innej obudowy w takim razie. Minimum to 3 zatoki, 1x DVD, 1x kieszeń na dysk, 1x panel. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Wczoraj wieczorem przyklepałem zamówienie na: Revoltec sixty 8 Czytnik IB-864-B Razem 300zł i miejmy nadzieję że już nigdy nie będzie problemu z brakiem USB z przodu czy z E-SATA. Jeśli będą chętni to opiszę towar kiedy już do mnie przyjedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...