Skocz do zawartości
ps3udo

Dysk SATA 3G pod interfejs 6G ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zlozylem jakis juz czas temu nowy komputer na plycie Asusa P8P67 tak to ta ktora wyszla z defektem na SATA 3G wiem ze moge ja za darmo wymienic tylko nie wiem sumie na jakiej zasadzie sie to odbywa.

Pytanie brzmi, dotychczas uzywalem dysku ssd z portu SATA 6G i mialem dysk 1TB ktory uzywa interfejsu SATA 3G ale wsumie nigdy go nie podlaczalem bo nie mialem takiej potrzebi dzis akurat zaszla i dysk SATA 3G podlaczony pod interfejs SATA 6G nie jest widziany czy jest mozliwosc jakos to ominac puki nie wymienie plyty glownej?

Sam nie wiem co mam robic czy podpinac dysk pod Sata3g czy moze uszkodzic mi sie ten dysk czy czekaz az wymienie plyte.

Moze ktos mial podobne doswiadczenie?

Edytowane przez ps3udo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejściówki? :lol: Weź się kolego w garść, ta płyta nie posiada ide :D

Jeżeli nie katujesz dysku tylko służy jako magazyn to podepnij pod sata2, istnieje ryzyko utraty danych, ale przy bardzo intensywnym korzystaniu. Jeżeli nie chcesz szybko wymieniać płyty a korzystasz z dysku intensywnie to zapodaj jakiś kontroler na pci/pci-e i po sprawie (koszt jakieś 30zł) :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi