Skocz do zawartości
pedroz

zasilacz hunt key + barracuda = pisk?

Rekomendowane odpowiedzi

dziś skończyłem składać swojego kompa (pierwszy raz :)). wszystko działa pięknie (1.6A@2.13A) poza zasilaczem, który delikatnie piszczy. byłem już w serwisie, wymieniłem 300W na 350W ale serwisant i tak powiedział, że zasilacz będzie piszczał, bo huntkey w połączeniuz dyskiem barracuda tak ma. da się coś na to poradzić (poza wymianą dysku/zasilacza ;))?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszysko spoko ale ja nie rozumiem zaleznosci

co ma barracuda do pisku w zasilaczu?

moze to barracuda piszczy albo cos innego?

mozna zawsze sprobowac zmieniac wtyczeke zasilającą

moja barracuda piszczey - ale to jest barracuda II a one piszcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

dziś skończyłem składać swojego kompa (pierwszy raz :)). wszystko działa pięknie (1.6A@2.13A) poza zasilaczem, który delikatnie piszczy. byłem już w serwisie, wymieniłem 300W na 350W ale serwisant i tak powiedział, że zasilacz będzie piszczał, bo huntkey w połączeniuz dyskiem barracuda tak ma. da się coś na to poradzić (poza wymianą dysku/zasilacza ;))?

Jezeli masz Barracude 4 to wielki LOL z serwisanta. Jezeli inna to nie wiem. Pozbylem sie starych dyskow, ale moge sprawdzic na starej Barracudzie 3GB z szuflady :)

Mam bude Feel V a w niej zasilka Hunt Key 300W wlasnie, i jeszcze posiadam do tego jedna Barracude 4, cicha jak makiem zasial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszczy na pewno zasilacz. ten nowy 350-cio watowy tez. nie wiem jaka jest zależność, dlatego pytam na forum,sam jestem ciekawy. moze ktoś z posiadaczy hunt keya i barracudy zauważył u siebie podobny pisk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

piszczy na pewno zasilacz. ten nowy 350-cio watowy tez. nie wiem jaka jest zależność, dlatego pytam na forum,sam jestem ciekawy. moze ktoś z posiadaczy hunt keya i barracudy zauważył u siebie podobny pisk?

Mam nowego ModeComa Angel, z zasilaczem HuntKey i BIV , no i "niestety" nie piszczy, ani zasilka, ani HDD

Jakies anomalia masz dziwne ? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze moze piszczec ale nie dlatego ze jest to polaczenie akurat barracudy z zasilaczem

co ma piernik do wiatraka

ci z serwisow to sie najczesciej na przekretach znaja

mi oddali moj dysk po reklamacji mowiac ze to jest nowy :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat był poruszany z 10000 razy. barakuda 4 popiskuje i koniec. nowsze modele z nowym softem piszczą ale nie wszystkie. także jednym będzie piszczało innym nie. było o tym na www.pc.com.pl a co do HuntKey-a to mój 300W też popiskuje ale to nie wiem czemu. może tak ma być :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

temat był poruszany z 10000 razy. barakuda 4 popiskuje i koniec. nowsze modele z nowym softem piszczą ale nie wszystkie. także jednym będzie piszczało innym nie. było o tym na www.pc.com.pl a co do HuntKey-a to mój 300W też popiskuje ale to nie wiem czemu. może tak ma być :?

yuri

gdzie slyszales "popiskiwanie" B IV ???

Moja siakos nie piszczy 8O

Na codzien mam doczynienia z jeszcze kilkoma B IV i tez zadna, za cholere nie chce popiskiwac 8O

Wrecz odwrotnie, milcza jak groby 8)

Zasilacz zreszta tez :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLaczego zasilacz sobie popiskuje :-) proste jak drut

zasilacz od PC to najnormalniejsza w swicie przetwornica

impulsowa, przetwornica pracuje przy czestotliwosciach

z zakresu 15 - 20 kHz , i jakas cewka lub dlawik ma luz na rdzeniu i drga z taka czestotliwoscia czlowiek taka czestotoliwos slyszy jako pisk :-)

(cos jak w TV , TV tez sobie popiskuje no nie.... ) z tego samego powodu wlasnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

yuri

Na codzien mam doczynienia z jeszcze kilkoma B IV i tez zadna, za cholere nie chce popiskiwac 8O

jakie masz te barakudy moja ma z 1,5 roku a te stare piszczały. później poprawili soft i było lepiej a teraz nie wiem.

a propos zasilacza napisałem że nie wiem dlaczego popiskuje bardzo cicho ale jednak. wcześniej jechałem na Enlightach i niczego takiego nie było. teraz zaczynam żałować że zmieniłem firmę bo Enlight mimo iż może mniej wyględny to jest sporo lepszy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

DLaczego zasilacz sobie popiskuje :-) proste jak drut

zasilacz od PC to najnormalniejsza w swicie przetwornica

impulsowa, przetwornica pracuje przy czestotliwosciach 

z zakresu 15 - 20 kHz , i jakas cewka lub dlawik ma luz na rdzeniu i drga z taka czestotliwoscia czlowiek taka czestotoliwos slyszy jako pisk :-)

(cos jak w TV , TV tez sobie popiskuje no nie.... ) z tego samego powodu wlasnie  :P

dzięki poczułem się lepiej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

yuri

jakie masz te barakudy moja ma z 1,5 roku a te stare piszczały. później poprawili soft i było lepiej a teraz nie wiem.

a propos zasilacza napisałem że nie wiem dlaczego popiskuje bardzo cicho ale jednak. wcześniej jechałem na Enlightach i niczego takiego nie było. teraz zaczynam żałować że zmieniłem firmę bo Enlight mimo iż może mniej wyględny to jest sporo lepszy :?

Moja ma prawie 6 miesiecy

Reszta chyba z listopada 2001

Na zasilacz nie nazekam, zwlaszcza ze wczesniej mialem Tracer-a

No i jak juz pisalem nie piszczy (dobrze polutowane teile? :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Moja ma prawie 6 miesiecy

Reszta chyba z listopada 2001

Na zasilacz nie nazekam, zwlaszcza ze wczesniej mialem Tracer-a

No i jak juz pisalem nie piszczy (dobrze polutowane teile? :P )

to by wszystko tłumaczyło bo jednak moja barakuda "trochę" starsza. a co do zasilacza to nie mogę nic złego o nim powiedzieć(popiskuje to popiskuje, prawie nie słychać) ale mój prostation... no trochę mu do enlighta brakuje :? wszyscy chwalą ModeCom-a ale są to chyba osoby które przeżuciły się z jakichś raczej kiepskich konstrukcji. Niech porównają bylejakiego ModeCom-a do jakiejkolwiek konstrukcji Enlighta bądz obudowy od Dell Precision.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B IV piszczaly w idle i bylo to zwiazane ze smartem i jakims self testem mozna bylo wylaczyc to softem od seagate wiec n/p a co do calej akcji z piszczeniem to wez odepnij sobie B IV i odpal jak bedzie piszczec to do serwisu i opieprzyc ze Cie w !@#$ robia. Moze plyta piszczy ? moze ktoras z kart (mam tak u mnie z tunerem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem kiedys zasilacz modecon'a 300W ktory mi nagle przestal dzialac, wiec poszedlem i kupilem w komputroniku Hunt Key'a 300W - przychodze, podlaczam a tu wielki pisk. Odlaczalem wszystko po kolei i doszedlem ze pisk ustaje po odlaczeniu dysku (B4 60GB). Nie wiem co z tym zrobic (czyli mam to samo co kolega co pisal topic), wiec podlaczylem sobie dysk i cd do drugiego zasilacza 235W i wlaczam go razem z kompem i jest cicho (nawet mu wylaczylem wentyl). Do innych co pisali do tego topicu - kolega wyraznie zaznaczyl ze pisczy ZASILACZ a NIE DYSK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 mam ten zasilacz hunt key (markowa obudowa ModeCom) i barracude 4 40gm 7200obr.

nic nei piszczy oprocz dos dużych decybeli od Coolera do procka :>

Ale moze Ci świszczy ten wentylator w obudowie wypuszczający powietrze??

Rozkręć obudowe i zobacz co świszczy.

Albo pozycz od kumpla dysk i zasialcz i wymień i sobie sprawdzisz i lookniesz co nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zrozumcie - to piszczy elektronika w zasilaczu - ale TYLKO jak jest podpieta barracuda - sprawdzalem juz kilka innych dyskow - i zawsze jest cicho - i to nie ma zwiazku z wentylatotrem - a sam DYSK NIE WYDAJE praktycznie zadnego odglosu (wylacznie ciche szmeranie przy odczycie). Poza tym ostatnio zalozylem do zasilacza wentylator cooler master - ten z termistorem i jest jeszcze ciszej (nie piszczy bo dysk mam podpiety do innego zasilacza bez wentylatora :P) - to jedyny wentyl w moim kompie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ostatnio troche ciepło sie zrobiło 8O pare kresek ponad zero :)))))))

A tak na serio wracając do sprawy barracuda i Hunt Key.

Ja bym wymienił ten zasilacz, jak jeszcze nie jesteś w 100% usatysfakcjonowany (czy jakoś tak :lol: ), ta nasza polszczyzna :>

Bo dysku bym nie wymieniał, nie warto jest to za dobry dysk, praktycznie moim zdaniem żądzi.

A zasialacz zawsze mozna kupić za jakieś 300 zł pożądny 350-wat (tylko pytanie gdzie??)

Niestety nie weim, trzeba poszukać.

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary jeszcze na glowe nie upadlem zeby dawac 300zl za zasilacz :( Ten jest dobry tylko ma ta jedna wade (niestety), bo jak teraz siedzi w nim ten cooler master to jest zajebiscie cichy i ma dobre w pien zolte radiatorki - niedlugo przygotowuje obudowe do zasilacza z pleksi i sobie podswietle laser ledami wtedy to powinno cool wygladac :P

PS Prosze moderatorow o przegladniecie topicu "Nie otwierac." i wyciagniecie odpowiednich konsekwencji, gdyz uwazam ze nie do tego stworzono licznik postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...