HucK Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Witam wszystkich... Och jak dawno mnie tu nie było. :) Ale bez zbędnego pisania przechodzę do tematu: A więc zamierzam kupić dysk SSD do mojego laptopa HP 620. Dysk będzie gonił pod SATA 2, więc nie wiem, czy opłaca się inwestować w konstrukcje na SATA 3. Po przeczytaniu kilku testów stwierdziłem, że najlepsze propozycje do mnie to: OCZ Vertex 2 60GB: OCZ Vertex 2 E SSD 2,5'' 60GB 285 MB/s 275 MB/s (1794681065) - Aukcje internetowe Allegro Crucial m4 64GB: DYSK CRUCIAL M4 SSD 64GB 2,5 SATA III 415/95 MB/s (1796895015) - Aukcje internetowe Allegro Może proponujecie coś innego w cenie <400zł za ok 64GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 (edytowane) Widzę, że stoisz przed podobnym dylematem jak ja parę miesięcy temu :). Początkowo nabyłem Vertexa 2 E, byłem stosunkowo zadowolony, oprócz tego, że mój laptop zawsze po przebudzeniu się ze stanu wstrzymania odmawiał współpracy (BSOD). Niestety po niewiele ponad tygodniu Vertex w wyniku resetu komputera wpadł w panic state, czyt. zdechł. Czekałem ustawowe 21 dni roboczych i został wymieniony na nową sztukę, niestety straciłem dane. Nie jest to odosobniony przypadek (zarówno problemy z wybudzaniem, jak i 'panic state'), więc czym prędzej sprzedałem zdobyty z wymiany egzemplarz i kilka dni temu zakupiłem Cruciala m4. Jeszcze go nie testowałem, ale jestem dobrej myśli, bazując na opiniach ludzi z tematu o SSD. Edit: @Mane - mniejsza o ustawę, mój błąd, ważne, że wywiązali się z tego, co było zapisane w karcie gwarancyjnej ;). Edytowane 10 Września 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Bierz Cruciala M4. @AragornPL Jeśli powoływałeś się na ustawę to mówi ona o 14 dniach kalendarzowych. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Zdecydowanie Crucial, albo Samsung 470 też będzie dobry. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 crucial m4, mam i polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...