iTrooper Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2011 (edytowane) Zestaw ma zawierać tylko komputer oraz napęd optyczny. Komputer będzie wykorzystywany do gier,internetu,filmów. Zamierzam przeznaczyć na niego kwotę 2000zł. Części mają być nowe. W przyszłości ma być podkręcany. Rozdzielczość to jak na monitor 22cale dokładnie nie wiem jaka. Mieszkam w Polsce. Obudowa i wszystkie części są do kupienia. Nie preferuje jakiegoś sklepu. Dodatkowo chciałbym uzyskać informacje na temat czy lepszy był by Intel czy Amd. Procesor chciałbym mieć 4rdzeniowy. Dziękuje za pomoc.Proszę o przeniesienie Tematu do odpowiedniego działu. Chyba wszystko napisałem zgodnie z regulaminem. Witam. Zastanawiam się nad kupnem nowego komputera. I teraz nie wiem czy kupić go w częściach i samemu go składać powoli, czy złożyć go w konfiguracji np.w sklepie arest.pl. Chce mniej więcej na kompa wydać około 2000zł. Tylko ze jest jeden problem ze narazie nie mam tej sumy i bede dopiero zbierał jak sobie robotę znajde.Narazie dysponuje jakimiś 500zł. Jak sobie poradzic ze złożeniem komputera.Troche na Hardware sie znam ale nigdy nie podczepiałem procka do płyty ani nie budowałem kompa od podstaw. I Czy mi się będzie bardziej opłacać złożyć go. Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 14 Września 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) Zrobiono. Takie pytania to w dziale Co kupić?. Zapoznaj się z MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne uzupełnij temat o brakujące informacje. Gdy temat będzie spełniał wymogi regulaminu, przeniosę go do tamtego działu. Edytowane 14 Września 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 proponuje kupić taki zestaw: Płyta główna Gigabyte GA-970A-UD3 AMD 970/SB950 / USB 3.0 / SATA III / AM3+ / 364 zł Procesor AMD PHENOM II X4 955 QUAD CORE AM3,125W BE (HDZ955FBGMBOX) / 399 zł SilentiumPC Spartan HE923 / 78 zł Karta graficzna Asus Radeon HD6850 1024MB (wentylator DirectCU wer.2) / 609 zł Dysk Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB NCQ (HD502HJ) / 145 zł Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G) / 72 zł Lite-On iHAS122-18 / 71 zł Zasilacz SeaSonic SS500ET80+OEM / 195 zł Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD BT-410 / 129 zł Razem: 2052 zł Obudowe , dysk , chłodzenie na cpu możesz również kupić któreś z tych - Mój odnośnik , Mój odnośnik , Mój odnośnik , Mój odnośnik . W zestawie masz porządną płytę - sekcja 8+2 z radiatorem , procek jeden z najlepszych w tej cenie , grafa poradzi sobie z najnowszymi grami , zasilacz ma spory zapas mocy solidna markowa konstrukcja , obudowa w tej kwocie trudno o coś lepszego posiada wentyle w zestawie . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iTrooper Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Czy ten zestaw jest podatny na Overclocking? I czy nie warto kupić procek i5 z tańszą płytą głowną? Jaką rolę pełni płyta główna na Overclocking? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Tak, ten zestaw jest podatny na OC. W zestawie masz dobrą płytę główną i dodatkowe chłodzenie na procesor. W tym budżecie nie starczy na i5, chyba że chcesz mocny procesor i słabiutką kartę graficzną (raczej bezsensowne rozwiązanie). Płyta ma chłodzoną, 10-fazową sekcję zasilania, to jedna z lepszych w tej cenie. Z pewnością wystarczy nawet do mocnego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iTrooper Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Ok dzieki i jeszcze jedno małe pytanko. Czy procek jest w wersji box razem z Chłodzeniem Standardowym czy bez? I czy mam do niego dokupić pastę termoprzewodzącą? Edytowane 14 Września 2011 przez iTrooper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Procesor w wersji box zawiera chłodzenie. Ma ono jednak opinię hałaśliwego, dlatego w ww zestawie polecono Ci alternatywne chłodzenie. Pon Phenoma x4 proponowałbym jednak wybór chłodzenia z wentylatorem 120mm. Można początkowo popracować na chłodzeniu boxowym a wymiany dokonać za jakiś czas, gdy będą środki. Z każdym chłodzeniem jest pasta termoprzewodząca. Może być w tubce, saszetce, strzykawce lub nałożona już na chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizor Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Kupuj od razu chlodzenie - nie ma sie co zastanawiac - boxowy wentylator rozpedza sie do 5k obrotow/min i nie da sie usiedziec w takim szumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iTrooper Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Dzięki śliczne. Odezwę się jak już zamówię sprzęt i złoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...