sarmac_1 Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ostatnio z wielu zrodel slyszalem, ze inwerter zimnej katody moze wywolywac zaklucenia w pracy kompa (dysk, napedy). Na ile jest to realne i gdzie w takim razie najlepiej umiescic sam inwerter? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 jest to mozliwe i tak sie dzieje :) dlatego konkretne firmy np. Chieftec dodaja do obudowy pierscien ktory tlumi zaklucenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 jest to mozliwe i tak sie dzieje :) dlatego konkretne firmy np. Chieftec dodaja do obudowy pierscien ktory tlumi zaklucenia wszystko się zgadza, ale co ma pierścień na kable z front panelu do zakłóceń napędów :?: Myslę że ten pierścień nie rozwiązuje sprawy. Jeżeli ten inwerter wywołuje jakieś skoki napięć czy coś podobnego to raczej taki element nie zniweluje tych zakłóceń... hmmmm tak mi się wydaje :roll: poprawcie mnie jak źle myślę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 jest to mozliwe i tak sie dzieje :) dlatego konkretne firmy np. Chieftec dodaja do obudowy pierscien ktory tlumi zaklucenia IMHO nie powoduje, mam 2 inwertery, jeden pod HDD nr1, drugi nad HDD nr2 i nie ma zadnych zaklocen. Pierscien sluzy chyba do innych celow niz likwidacja zaklocen ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 jest to mozliwe i tak sie dzieje :) dlatego konkretne firmy np. Chieftec dodaja do obudowy pierscien ktory tlumi zaklucenia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: przeciez ten piercien daja pod przelacznik w razie spierdzielonej roboty przy robieniu otworu dla wlacznika :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 do OBUDOWY !!!!!!!!! a nie do katod !! co za ludzie ten pierscien jest ciezki jak ch***olera , jest z jakiegos metalu poczytajcie test budy chiefteca na moded-kompz to bedziecie wiedziec o co mi chodzi WIDAC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...