tomciotom Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Podłączyłem kompa pod amplituner przez hdmi problem jest taki że nie ma po właczeniu kompa dźwięku przez hdmi automatycznie. W trayu przy głośniczku pisze brak głośników lub słuchawek jak nacisne opcje Urządzenia do odtwarzania to jest AMD HDMI Output nieaktywne i po sekundzie samo się aktywuje. Muszę to klikanie powtarzać za każdym razem po włączeniu kompa jes to strasznie upierdliwe. Oczywiście jest ustawione jako urządzenie domyślne wszystkie inne wyłączyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) 6 lat na forum - idź do wróżki . A jeśli szukasz odpowiedzi tutaj to może napisz chociaż jaka karta, jaka mobo, jaki kabel, jaki system, które sterowniki .... ? Później będą pretensje, że " nikt nie zna odpowiedzi .. ? " ED. poza tym chyba nie ten dział. Edytowane 12 Września 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Miałem w podpisie ale znikło OK. Windows 7 32bit Gigabyte K8NF-9 Radeon HD 5450 sterowniki do grafy i dźwięku najnowsze. Też nie wiedziałem gdzie to umieścić prosze o przeniesienie jak nie ten dział. Edytowane 12 Września 2011 przez tomciotom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Wyłącz integrę w Biosie i zacznij od szukania opcji w CCC, w systemie raczej na razie nie powalczysz skoro sam zmienia. Sprawdź jeszcze czy na pewno kabel masz z audio Edytowane 12 Września 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 BuMeL - czy kabel na pewno z audio? przecież każdy kabel HDMI ma pełny zakres ścieżek. :-P Ja bym popatrzył po ustawieniach w sterach od radka, a jak to nic nie da, to zawsze można dźwięk poprowadzić osobno od integry przez optyk/coax. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Hmm, no nie każdy, dużo przewodów dodawanych jako komplet do urządzeń jest niepełnych, kilkukrotnie wymieniałem przewody HDMI z kart graficznych bo nie przekazywały dźwięku. Może to była wada fabryczna, może po prostu były niepełne, trudno mi oszacować. Ale sprawdzić nie zaszkodzi, zawsze to jedna potencjalna przyczyna mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 A masz podłączoną grafe do płyty głównej takim podwójnym kabelkiem, co się wpina na 2 piny? U kumpla też nie było dźwięku jak podłączył komp do tv przez hdmi i dopiero ten kabelek audio to naprawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 A masz podłączoną grafe do płyty głównej takim podwójnym kabelkiem, co się wpina na 2 piny? U kumpla też nie było dźwięku jak podłączył komp do tv przez hdmi i dopiero ten kabelek audio to naprawił. Tak, u nVidii, nie AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Nie wiem od kiedy, ale u nvidii też nie ma podłączania przez kabel. Przynajmniej ja swojej 460 nie mam podłączonej a sygnał audio przez hdmi leci. Edytowane 12 Września 2011 przez makak_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Nie wiem od kiedy, ale u nvidii też nie ma podłączania przez kabel. Przynajmniej ja swojej 460 nie mam podłączonej a sygnał audio przez hdmi leci. Dopiero w Fermi tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Do radka hd 5450 nie ma żadnych dodatkowych kabli a dźwięk jest na kablu ale muszę go ręcznie aktywować może to wina amplitunera bo ikony mi grupuje po lewej stronie stronie. Jak miałem HDMI podłączone do tv to było ok a dźwięk oddzielnie do ampli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...