Skocz do zawartości
borozu

Uszkodzony(?) pendrive Intenso 8GB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kumpel podrzucił mi takiego oto cudaka z marketu:

Dołączona grafika

Otóż pen nie działa poprawnie. Po podłączeniu do komputera słychać dźwięk, że jakieś USB zostało podłączone, wyskakuje wyszukiwanie sterowników dla nowego sprzętu ( trwa nienaturalnie dłużej niż w przypadku jakiegokolwiek innego pena ). W końcu sterowniki zostają zainstalowane:

Dołączona grafika

Niestety po otwarciu "mojego komputera" nie widać żadnego nowego urządzenia. Pierwsza myśl: wirus. Flash Disinfector i Perlovga Removal Tool poszły w ruch - bezskutecznie. Wywalają komunikat, że już jest supcio i wszystko działa cacy. Niestety tak nie jest. Postanowiłem sformatować pena olewając dane aby mieć z niego jakiś użytek. Nic nie mogę zdziałać. EASEUS go nie czyta, HDDLLF to samo. Wykrywa go za to HDtune, jednak po wybraniu pena z listy zawiesza program. Próbowałem odpalić instalator XP w DOSie i tam wybrać pena z listy jednak instalator się zawiesza...

Dodatkowe ciekawostki: przy wyciąganiu pena z USB w "moim komputerze" pokazuje się i szybko znika dysk E:

Wygląd pena od środka ( dla ciekawskich? :D ):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jakieś porady? Mogę olać dane, chociaż żeby pen działał, zawsze to 8GB w kieszeni.

Pozdraweiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy program victoria 4.46 zobaczy pena, jeżeli tak to możesz go najpierw przeskanować a później wyzerować. Ale podejrzewam że uszkodzenie nie jest programowe a sprzętowe np. uszkodzona pamięć...

Opis tego programu masz tu:

FAQ HDD. Opisy postępowania i pracy z dyskami twardymi.

Edytowane przez KoVol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi