Snesiak Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Mam problem z ustawieniem dns w systemie windows 7. Chciałem skorzystać z mozliwości opendns, wchodzę więc w stawienia modemu sieciowego (mam internet w play), zmieniam wszystko jak trzeba, po czym zatwierdzam i niby wszystko jest ok. Po przetestowaniu, poprzez wejście na stronę welcome.opendns.com okazuje sie, że dns pozostał stary. Co dziwne, przy każdym rozłączeniu sieci i ponownym połączeniu, ustawienia dns się resetują, tzn znów pojawiają się puste pola, nawet po usunięciu playowych dnsów i wstawienia opendnsowych w zakładce zaawansowane. Teraz pytanie, czy jest to wina systemu, czy łączenia się przez modem? Dodam, że restartowałem komputer i czyściłem cache przeglądarki. Wszystko na nic, ustawienia się "trzymają" chociaż nie są aktywne, do czasu rozłączenia modemu. Jest na to jakiś sposób, czy pozostaje mi korzystać z serwerów sieci play? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Używasz tego softu z Play'a czy zrobiłeś połączenie ręcznie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Ah, że sam na to nie wpadłem. Uzywam aplikacji od play i możliwe, że faktycznie ona powoduje resert ustawien. Jak tylko wrócę do domu, to skonfiguruję połączenie ręcznie. Dam znać, czy coś ta zmiana pomogła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...