maxymili Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Do tej pory oceny postów wystawia się z "za winkla". Moderatorzy mają prawo wglądu w dane kto wystawia oceny ale oceniani użytkownicy nie. To jest wg mnie przyczyną nierzetelnych ocen postów a także bywa powodem niezasłużonej frustracji dla niektórych. Moja propozycja jest taka, aby użytkownik wiedział kto jaką ocenę posta mu wystawia. Jesteśmy w większości dorośli i traktujmy się jak poważni ludzie. Oceniajmy ale bierzmy też odpowiedzialność za swoje decyzje. Mam więc prośbę do administratorów o sprawdzenie, czy jest możliwość wprowadzenia takiej funkcjonalności i rozpatrzenie, czy ma ona sens i czy poprawi poziom i kulturę forum. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Ale co to tak naprawde ma miec na celu? Poza tym ze obciazy dodatkowo forum... Mamy plusiki i minusiki i czy wazne jest to kto wlepia Ci ktora ocene? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Uważam, że ma to znaczenie. Dlaczego? Otóż pisząc anonim często ludzie folgują swoim złym emocjom. Anonimowe wystawianie ocen pozwala i faktycznie tak się dzieje, na wystawianie niesprawiedliwych lub zupełnie od czapy ocen. Oceniając post otwarcie powiedzmy, uważam, że ktoś wprowadził mnie odpowiedzią w błąd i chce ostrzec innych forumowiczów przed takim rozwiązaniem. Biorę więc odpowiedzialność za swoją ocenę bo ręczę swoją wiarygodnością za nią. Utrudni to także wystawianie ocen na zasadzie "tego lubię a tamtego nie". Zmusi do bardziej rzetelnej oceny samej treści posta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Ja tylko dodam, że możliwość istnieje - po kliknięciu w ocenę posta może pojawiać się chmurka z głosami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 A myslisz ze ktos na to patrzy? Kazdy w internecie jest w pewien sposob anonimowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Mimo wszystko mamy tu na forum reputację związaną ze swoimi nickami i chyba cała idea ocen zakładała, że ktoś na taką reputację patrzy. Na pewno nie jest to sprawa najważniejsza w samym udziale w tej społeczności ale ma swoje jakieś tam znaczenie. Zmiana jest w zasadzie neutralna, wszyscy na niej tyle zyskują co tracą. Tracą możliwość wystawiania anonimów a zyskują oceny o wyższym poziomie wiarygodności. Ja tylko dodam, że możliwość istnieje - po kliknięciu w ocenę posta może pojawiać się chmurka z głosami.Takie rozwiązania widziałem już na innych forach i tam działają dobrze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Przypominają mi się czasy dzieciństwa i walki o "złote majtki na dnie morza" Panie na co komu ta opcja ? Ja mam inna propozycję za -50 AUTO BAN, bo czasami takie czerepy tu siedzą że aż żal czytać...to poprawiło by funkcjonowanie forum, oraz ułatwiło pracę moderom... A minusy ze złośliwości? Proszę cię jak dzieci..ja ci dam minusa, tobie dam minusa, ...ehhhh jak dzieci, dorosły człowiek się tym nie przejmuje... Od razu zróbmy z tego fotkę pl.. i oceniajmy fotki... :lol2: Jeśli ktoś się frustruje bo dostał minusa to chyba ma jakiś problem sam ze sobą. Bo: -jeśli minus zasłużony= wyciągnąć wnioski na przyszlość -jeśli minus z złośliwości= zlać to w całej rozciągłości.... ps. gdy minusy będą jawne dopiero zacznie się sieczka....jakieś odwety/pw itd... :-| Edytowane 14 Września 2011 przez HeatheN 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Czyli co, nie jesteśmy dość poważni i dorośli aby przyjąć z godnością krytykę? ps. gdy minusy będą jawne dopiero zacznie się sieczka....jakieś odwety/pw itd... :-| Ale jesteśmy dość poważni i dorośli by nie stosować zasady: A minusy ze złośliwości? Proszę cię jak dzieci..ja ci dam minusa, tobie dam minusa, ...ehhhh jak dzieci, dorosły człowiek się tym nie przejmuje...Tu zgoda. Napisałem wyżej, nie jest to sprawa wielkiej wagi. Ale skoro są, to powinny być jawne. Oceny z za winkla są słabe. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Mam lepszy pomysł, usunąć system punktacji z "oślej" i całej reszty działu "Inne", plus giełda, bez zmian w całej reszcie - skończy się masturbacja nad plusami w "polityce" i podobnych śmietnikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Nie. I ch. Ostrzeżenia też nie są jawne, same nie znikają i jakoś z tym żyjecie. Jedni lepiej, drudzy gorzej ale jakoś. Sam generalnie bym to wypieprzył w pizdu bo generuje to trochę za dużo lenistwa - problem wałkowany kilkanaście razy, jedno re ( dla mnie de facto nabijanie oczywistością licznika ) i już plusik. Kisiel w majtach. To jest mało rzetelny system ocen w sam raz dla niektórych. Mocniejsze komentarze sobie daruje mając pewien wgląd w sprawę i widząc jak inni nadużywają tego ficzera. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Jawność i generanie zmienione funkcjonowanie systemu jest w IP.Board 3.2 Ja osobiście muszę powiedzieć, że nie jestem zadowolony z tego jak to zafunkcjonowało, naiwnie liczyłem na kopię z innego forum gdzie po drobnych modyfikacjach sprawdza się on wyśmienicie. Tak czy inaczej postulat zostaje odrzucony, zmian nie będzie. Prędzej doczekacie się nowego boarda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...