DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 czy wie ktoś jak gdzie na stronie microsoftu albo gdzie indziej można dostać taki mały pliczek dzięki któremu będe mógł nagrać bootowalną w biosie płytę thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 czy wie ktoś jak gdzie na stronie microsoftu albo gdzie indziej można dostać taki mały pliczek dzięki któremu będe mógł nagrać bootowalną w biosie płytę thx Chodzi ci o uruchomienie kompa ze startu CD (zamiast z hdd). Jeśli to to możesz zrobić np. WinOnCD i dyskietki dosowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 nie nie chodzi mi o bootowalną płytę w biosie mam instalkę wina i chcę żebym za pomocą tej płyty mógł zbootować instalke wina poprostu chce nagrać instalkę w2k z zintegrowanym sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 nie nie chodzi mi o bootowalną płytę w biosie mam instalkę wina i chcę żebym za pomocą tej płyty mógł zbootować instalke wina poprostu chce nagrać instalkę w2k z zintegrowanym sp2 czyli el torito i trzeba to zrobić dokładniej tak jak kolega wyżej podpowiedział / to jest właśnie botowalana płyta innych nie ma !/ na starcie jest emulowany naped a i via to a: jest uruchamiana płyta cd / o ile bios płyty głowne jpozwala na botowania z cd :) ale to już potrafia wszystkie tak od połue lat 90 choć mozna to jeszcze inaczej zrobic :) z już botowalnej poprzez dołożenie do zrzuconego wzorca tego upragnionego sp2 i next wypalenie / a co do progsów którę to zrobią to cdrinfo.pl i http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaq.php3 tu będzie mały pomocnik pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 czy wie ktoś jak gdzie na stronie microsoftu albo gdzie indziej można dostać taki mały pliczek dzięki któremu będe mógł nagrać bootowalną w biosie płytę thx Normalny bootowalny windows chcesz zrobic ? Nie wiem co znaczy bootowalna w biosie plytke. W cdrwin tez sie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 czy wie ktoś jak gdzie na stronie microsoftu albo gdzie indziej można dostać taki mały pliczek dzięki któremu będe mógł nagrać bootowalną w biosie płytę thx Normalny bootowalny windows chcesz zrobic ? Nie wiem co znaczy bootowalna w biosie plytke. W cdrwin tez sie da. no własnie trzeba mieć ten pliczek a co do tego że nie wiesz co to znaczy to ci wytłumacz: masz oryginalnego wina (tylko nie ME) i jak wkładasz płytkę do CD i w BIOS'ie ustawisz na Boot from CD to w czasie bootu uruchomi ci instalke z płyty czy już jest wszystko jasne ??????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 czy wie ktoś jak gdzie na stronie microsoftu albo gdzie indziej można dostać taki mały pliczek dzięki któremu będe mógł nagrać bootowalną w biosie płytę thx obawiam sie, ze nie da rady zrobic tak jak chcesz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 no własnie niektórzy tu wypowiadający się uwazają inaczej EDDY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 no własnie niektórzy tu wypowiadający się uwazają inaczej EDDY ale jak chcesz dograc sp2 z botowalna plyta? troche nie kumam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 nie łapiesz można zintegrować SP z instalką windowsa na to nawet M$ pozwala no i można ją wypalić wtedy i jak zainstalujesz takiego windowsa (w tym przypadku w2k) to już masz zaisntalowanego sp2 i jestes 6 minut do przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 nie łapiesz można zintegrować SP z instalką windowsa na to nawet M$ pozwala no i można ją wypalić wtedy i jak zainstalujesz takiego windowsa (w tym przypadku w2k) to już masz zaisntalowanego sp2 i jestes 6 minut do przodu zapytaj sie na dyskusjach :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 czy wie ktoś jak gdzie na stronie microsoftu albo gdzie indziej można dostać taki mały pliczek dzięki któremu będe mógł nagrać bootowalną w biosie płytę thx Normalny bootowalny windows chcesz zrobic ? Nie wiem co znaczy bootowalna w biosie plytke. W cdrwin tez sie da. no własnie trzeba mieć ten pliczek a co do tego że nie wiesz co to znaczy to ci wytłumacz: masz oryginalnego wina (tylko nie ME) i jak wkładasz płytkę do CD i w BIOS'ie ustawisz na Boot from CD to w czasie bootu uruchomi ci instalke z płyty czy już jest wszystko jasne ??????????? No to w czym problem ? Jezeli masz od kogos lub swojego windowsa to skopjuj go clonecd. Jezeli nie masz zbootowanego windowsa to mozesz takowy zrobic za pomoca programu cdrwin. Nic prostszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 lol, DJ nie trzeba żadnego pliku, wystarczy bootowalna dyskietka, dokładnie jak man napisał. To o co ty się pytasz to jest plik z boot recordem z oryginalnej płyty instalacyjnej. O wiele prościej zrobic taką płyte używając dyskietki z systemem, niż extractować boot sector, i dokładać go na chama na płytę. Tam musisz wiedziec dokładnie w jaki sektor go włożyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Numeru z obrazem dyskietki nie zrobisz bo dyskietek jest kilka. Ale nie rozumiem w czym masz problem ? Wszystko łącznie z bootsektorem i opisem jest na http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd4.php3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Albo jeśli wolisz CDRWIN używać to uzupełnienie poprzedniego znajdziesz tu: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd5.php3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 No jasne, nie ma problemu zrobienia bootowalnego cd. Nic banalniejszego. A link jest nad moim postem i z niego sie tego uczylem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 no własnie jak już ktoś napisał to do w2k sa cztery dyskietki więc ten sposób odpada cały bajer jest w tym że nigdzie nie mogę znaleźć bootowalnej płytki w2k zawszer mają zrzucone instalki (tak poprostu skopiowane) dziś pójdę za radą i spróbuje zrobić tak jak piszą na CDrinfo jesli pójdzie to dzięki jeśli nie to krucho z wami :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Bierzesz dyskietke od 98 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Bierzesz dyskietke od 98 ! Dokladnie....potem odpalasz instalke spod DOS'a... .../I386/winnt /b albo b - odpali sie instalka bez tworzenia dyskietek startowych.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 no własnie jak już ktoś napisał to do w2k sa cztery dyskietki więc ten sposób odpada cały bajer jest w tym że nigdzie nie mogę znaleźć bootowalnej płytki w2k zawszer mają zrzucone instalki (tak poprostu skopiowane) dziś pójdę za radą i spróbuje zrobić tak jak piszą na CDrinfo jesli pójdzie to dzięki jeśli nie to krucho z wami :D :D :D :D To czym oni to kopiowali ??? Normalnym clonecd wystarczy i masz oryginala skopiowanego jak leci, czyli z bootem (butem :P ) CHyba ze zrzucone na HDD. Jezeli tak to rob jak pisza na cdrinfo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 no własnie jak już ktoś napisał to do w2k sa cztery dyskietki więc ten sposób odpada cały bajer jest w tym że nigdzie nie mogę znaleźć bootowalnej płytki w2k zawszer mają zrzucone instalki (tak poprostu skopiowane) dziś pójdę za radą i spróbuje zrobić tak jak piszą na CDrinfo jesli pójdzie to dzięki jeśli nie to krucho z wami :D :D :D :D To czym oni to kopiowali ??? Normalnym clonecd wystarczy i masz oryginala skopiowanego jak leci, czyli z bootem (butem :P ) CHyba ze zrzucone na HDD. Jezeli tak to rob jak pisza na cdrinfo. nie to kopiowały leszcze które skopiowały pliki na dysk bo stwierdziły że tak wystarczy i teraz ja mam lipe bo tego już prawie nigdize nie można dostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zapytam się poraz kolejny: DJ w czym problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 hej cherry już dostałem odpowiedź zaglądłem na cdrinfo i ściągnałem sobie strony tylko że wczoraj z powodów odmnie niezależnych nie mogłem wczoraj tego przetestować ale dzxis już to zrobie więc nie wiem czemu pytasz mnie w czym problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 DJ tylko pamiętaj o tym żeby na dyskietce startowej od 98 był smartdrive bo bez niego to instalowanie wind ntpodobnych to niestety porazka / 1.5h do pierwszego ekranu w trybie graficzny,m :)/ czyli: 1. robisz dyskietkę startoewa z obsługa cdroma w autoexecu i configu ładujesz wszystk oco potrzeba do instalacji / czyli obsługa cdrom'a i załadiwany smartdrive/ odpalasz nero next projekt bootable cd i jako źródło dla boota podajesz spreparowaną dyskietke startową od windy next klasyczna zabawa drag&drop z plikami co je chcesz na cdku mieć next burn i p ptokach TYLKO AO SMARDRIVE I BSŁUDZE CDKA NA DYSKIETCE STARTOWEJ NIE ZAPOMNIJE BO INACZEJ TO BĘDZIE BOTOWALNA PŁYTA ALE BEZ MOŻLOWOŚCI ZAJRZENIA Z MARSZU NA PŁYTKĘ pozdro ps ten sposób dział z xp / sprawdzałem / zrobiłem sobie po prostu swoją własną instalke ze sterami i programami startowymi coby nie szukać innych plytek / nero też na niej mam :) / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 dzięki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jeszcze raz wielkie dizęki ale będę jednak testował z dyskietkami w2k bo dosa to tak śie mi średnio podoba startować ale jeśli się mi nie uda to zroboię tak jak ty mówisz jeszcze raz wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 DJ po co emulować dyskietki skoro masz juz bootsektor do startu bezposrednio z cd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 DJ po co emulować dyskietki skoro masz juz bootsektor do startu bezposrednio z cd ?nie wiem może nie dowidziałem ale gdize on może jest skoro instalka jest skopiowana z CD nie był robiony image Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Przeczytaj uważnie cały artykuł a znajdziesz sektor startowy z CD Windows 2000 w postaci pliku w2ksect.dat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...